Випускниця спеціалізованої школи № 27 з вивчення іноземних мов м. Черкаси Більніцька Софія планує вступати в НУБіП України на факультет ветеринарної медицини

6 травня 2019, 15:00

- Чому обрала НУБіП України?

- Один із кращих вишів України, має високий рейтинг серед інших університетів. У 2018 році відвідала з батьками університет на Дні відкритих дверей. Після вступного слова ректора Станіслава Ніколаєнка переконалися, що в НУБіП України є багато можливостей реалізувати себе, працює потужний колектив викладачів і є перспективи закордонного стажування. Приємно було саме ставлення людей, які тут працюють. Вразила нас масштабність, компактне розміщення навчальних корпусів, охайність і доглянутість території та розташування поблизу парку і лісу Голосієва. В цьому році приємно порадував нововисаджений сад магнолій.

- Чим привабила спеціальність «Ветеринарна медицина»?

- Ще з самого дитинства мені цікаво було, як допомогти тваринам, коли у них щось болить, як рятувати і як навчитися цьому. Я почала більше цікавитись і дізналася, що таку допомогу надають лікарі ветеринарної медицини. Зрозуміла, що треба гарно навчатися для отримання цього фаху в майбутньому. У старших класах свідомо зробила свій вибір – стати кваліфікованим і одним з кращих лікарів ветеринарної медицини. Мої батьки мене в цьому повністю підтримали!

- Які враження після відвідування факультету ветеринарної медицини?

- Мене тепло зустріли викладачі кафедри паразитології та тропічної ветеринарії. У ході ознайомлення з факультетом, на мене справили неабияке враження якість лабораторних занять та лекції, які проводила доцент кафедри Семенко Олена з дисципліни «Паразитологія та інвазійні хвороби тварин» та лекції «Паразитарні хвороби собак і котів» у студентів магістратури англомовної групи, на яких мені дозволили бути присутньою. Завідувач кафедри, професор Наталія Сорока розповіла мені про особливості спеціальності, деталі вступу, різні варіанти і можливості обраного фаху в майбутньому.

  

- Що зацікавило на факультеті?

- Надзвичайно цікаву екскурсію по факультету провела доцент Раїса Слободян. Побували на різних кафедрах, де проводяться лабораторні заняття, зокрема клінічні дослідження, відвідали читальний зал та заняття з підвищення кваліфікації для лікарів Держпродспоживслужби. Приємно було ознайомитися з матеріально-технічною базою факультету, клінікою ННВ Клінічний центр «Ветмедсервіс», готелем для тварин та стаціонаром, де утримують тварин для лабораторних занять з різних дисциплін. Відвідали музей анатомії, який вразив оригінальністю, кількістю експонатів і креативним оформленням самої кафедри, де він розташований. Після таких вражень, ця спеціальність мене ще більше зацікавила і захопила!

- Як проводиш вільний час?

- Дуже люблю піші прогулянки з друзями. У молодших класах активно займалася акробатикою. Зараз більше готуюся до вступу. Люблю активний спосіб життя і подорожувати з батьками. Також захоплююся класичними творами, зокрема Ф. Достоєвського і українського неокласика М. Хвильового, якого глибоко турбувала проблема історичного буття України і української культури.

- Про що мрієш?

- Мрію про різне, але зараз хочу стати студенткою НУБіП України. Це стало пріоритетним для мене. Тому й вибрала вступати на спеціальність «Ветеринарна медицина».

Бесіду провела к.вет.н. Раїса Слободян,

доцент кафедри паразитології та тропічної ветеринарії  


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook