Продовжуємо спілкуватися із абітурієнтами кафедри педагогіки

3 травня 2019 року

Сьогодні ми маємо нагоду ближче познайомитись із нашими майбутніми студентами, які мають намір вступати до магістратури та здобувати спеціальність “Освітні, педагогічні науки” (“Педагогіка вищої школи”). Знайомтесь, це Анна Віталіївна Кривша та Тетяна Анатоліївна Папіженко. Дівчата обидві працюють у Великопріцьківській ЗОШ І-ІІ ступенів асистентами вчителя з інклюзивного навчання.

Тетяна Анатоліївна Папіженко

Анна Віталіївна Кривша

 

– Звідки дізналися про НУБіП України?
Про НУБіП України та спеціальність “Освітні, педагогічні науки” (“Педагогіка вищої школи”) ми почули від своєї знайомої, яка вже навчається на цій спеціальності на заочній формі навчання. Саме вона розповіла нам багато цікавого про гуманітарно-педагогічний факультет, його насичене цікавими подіями студентське життя, потужну матеріальну базу, талановитих фахівців тощо. До того ж, вона познайомила нас із науково-педагогічними працівниками кафедри педагогіки, яка є випусковою за цією спеціальністю, і її завідувачем доктором педагогічних наук Русланом Васильовичем Сопівником.

Приємно вразило те, що викладачі по телефону відповіли на всі запитання, які нас цікавлять: умови вступу; документи, які потрібно мати при подачі документів у приймальну комісію; режим роботи приймальної комісії; які вступні випробування будуть, які посади після закінчення спеціальності “Освітні, педагогічні науки” (“Педагогіка вищої школи”) ми можемо обіймати тощо.

 

– Чому обрали саме цю спеціальність і НУБіП України?
Ми давно пов'язали своє життя із учительською професією. Що є благороднішим, ніж навчати дітей та молодь. А коли бачиш результати своєї наполегливої роботи, ще старанніше хочеться працювати. Не стояти на місці, а весь час удосконалювати себе у власній професії – цього нині вимагає будь який фах.

НУБіП України обрали тому, що це один із найкращих університетів нашої країни. Його випускники обіймають гідні посади та постійно з вдячністю та теплом згадують свою Альма-матер. До того ж, не можна не закохатися у мальовничу місцевість, у якій знаходиться університет. Велику роль у виборі навчального закладу відіграло спілкування із колективом випускової кафедри.

Нас також зацікавив той факт, що саме у студентів спеціальності “Освітні, педагогічні науки” (“Педагогіка вищої школи”) лекції читає ректор університету, член-кореспондент НАПН України Станіслав Миколайович Ніколаєнко.

 

– Чого очікуєте від навчання в університеті?
Насамперед, хотілося б поглибити свої знання з педагогіки та психології, менеджменту освіти, сучасних освітніх технологій, педагогічної майстерності тощо. Хочемо отримати практичний досвід проведення змістовного дозвілля та брати участь у науково-практичних конференціях. Також очікуємо на нові цікаві зустрічі та знайомства, на нових друзів.

 

– Чи маєте вже якісь плани після закінчення навчання?
Після закінчення університету та отримання диплому магістра і надалі плануємо працювати за фахом та продовжувати професійно розвиватись. Якщо зарекомендуємо себе як творчі особистості, хотілося б продовжити навчання в аспірантурі.

 

– Чи порекомендуєте цей навчальний заклад своїм знайомим? Чому?
Думаємо, що так! До цього часу в нас були лише позитивні враження від університету, його наково-педагогічних працівників та студентів. Адже він входить до десятки найкращих, найперспективніших закладів вищої освіти України. Це один із небагатьох університетів, який так детально висвітлює своє життя на сайті, нічого не приховує від спільноти. Його випускники завжди будуть працевлаштовані. Наприкінці бесіди ми побажали нашим майбутнім студентам здійснення всіх їхніх планів та намірів.

 

Бесіду провела професор кафедри педагогіки
Оксана Васюк

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook