Проведення експериментальних досліджень на ПРАТ «Комбінат «Тепличний» молодими науковцями-робототехніками

2 травня 2019 року
Молодь кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка, а саме доцент Наталія Заєць, виконувачі обов’язків доцента Алла Дудник, Тарас Лендєл, аспіранти Інна Якименко та Поліщук Д.В. у черговий раз побували в ПРАТ “Комбінат “Тепличний” для проведення наукових досліджень в рамках науково-дослідної роботи “Розроблення ресурсоефективних режимів вирощування овочевої продукції в тепличних комплексах”.
 
Науковці кафедри продовжили аналізувати складний біотехнічний об’єкт (цех № 9), що є основою для розробки його моделі та енергозберігаючої системи автоматичного керування мікрокліматом. При цьому важливо взяти до уваги точку зору виробничників із багаторічним досвідом, що вистувають в якості експертів.
 
Цікавими виявились результати випробувань розробок кафедри на основі програмно-апаратних засобів Arduino та Rasberry Pi. Отримані результати будуть використанні для оптимізації режимів вирощування овочевої продукції в спорудах захищеного ґрунту.
 
Хотілось би подякувати керівництву цього сучасного підприємства, де кафедра ось уже протягом багатьох років має можливість брати участь у наукових дослідженнях як член Асоціації «Теплиці України».
 
 
 
Інна Якименко,
 
аспірантка кафедри автоматики
та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка
 
 

  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook