Провідні вчені та фахівці обговорили проблеми підвищення енергоефективності

25 квітня 2019 року

23 квітня  в НУБіП України відбувся круглий стіл «Енергоефективність та енергозбереження – пріоритетний напрям розвитку суспільства».

У вступному слові член-кореспондент НАПН України, ректор НУБіП України С.М. Ніколаєнко  наголосив, що проблема енергозбереження є загальнонаціональною і від рішення її залежить майбутнє України.

Проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності В.В. Іщенко  поділився з присутніми практичним досвідом роботи по збереженню енергетичних ресурсів на об’єктах НУБіП України.

Завершені розробки енергозберігаючих пристроїв для  комунальної енергетики та промисловості вчених Інституту технічної теплофізики НАН України представив заступник директора Інституту з наукової роботи член-кореспондент НАН України А.О. Авраменко. На основних напрямках енергозбереження в агропромисловому комплексі України зупинився в своїй доповіді д, т. н., завідувач кафедри теплоенергетики НУБіП України В.Г. Горобець.

Великий інтерес аудиторії викликала доповідь професора Кельнського технічного університету (Німеччина) І.В. Шевчука. Досвід цієї країни – флагмана в галузі енергоефективності серед країн ЄС – дуже актуальний та корисний для України.

Важливо, що окрім науковців у заході взяли участь і  фахівці - представники провідних фірм, таких як ДП «Герц Україна», ТОВ «ВЕКА Україна», ТОВ «Хенкель Баутехнік (Україна)», ДП «Сіменс Україна», ДП «Вайлант Група Україна», що активно працюють в енергетичній сфері нашої країни.

За результатами обговорення доповідей круглого столу визначені основні проблеми і виклики для подальшого підвищення енергоефективності енергетичного устаткування і розвитку енергозберігаючих технологій в промисловому і аграрному секторі економіки.

Прийнято рішення про організацію на базі ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України постійно діючої виставки нових технологій і сучасного обладнання призначених для підвищення енергоефективності і збереження енергетичних ресурсів на промислових і аграрних підприємствах. Визнано за доцільне створити університетську  службу енергоменеджменту, а також здійснювати на базі університету підготовку сертифікованих енергоаудиторів та енергоменеджерів.

Сподіваємось, що проведений круглий стіл сприятиме вирішенню актуальних проблем енергоефективності і енергозбереження в різних галузях, в тому числі в галузі сільського господарства.

 

Олексій Романенко,

заступник директора ННІ енергетики,

автоматики і енергозбереження

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook