ПРОДОВЖЕННЯ СВЯТА НАУКИ НА ФАКУЛЬТЕТІ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

20 квітня 2019 року
м. Київ, НУБіП України, навч. корпус 11 та 12

Другий день VІІІ-ї МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ «НАУКОВІ ЗДОБУТКИ У ВИРІШЕННІ АКТУАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ ВИРОБНИЦТВА ТА ПЕРЕРОБКИ СИРОВИНИ, СТАНДАРТИЗАЦІЇ І БЕЗПЕКИ ПРОДОВОЛЬСТВА» видався не менш насиченим. Адже кипіла робота в секціях.

Так на секції «Стандартизація і сертифікація продукції АПК та технологій і засобів її виробництва» було заслухано 17 цікавих наукових доповідей. Всі вони супроводжувались високоякісними презинтаціями, були дуже вагомими в науковому плані.

На другій секції «Актуальні проблеми виробництва продукції тваринництва і рибництва» було заслухано 9 доповідей, які також викликали великий інтерес у слухачів. Доповідачі відповіли на поставлені запитання, чим підтвердили свій високий науковий рівень.

На третій секції «Інноваційні технології переробки продовольчої сировини» було заслухано 12 доповідей. Також було представлено і 24 стендових доповідей. Особливий інтерес викликали доповіді:

- Застосування журавлини у складі печінкових паштетів;

- Розробка технології спеціалізованої харчової продукції з ламінарії та рибної сировини для дитячого харчування;

- Дослідження впливу пектинових речовин на вміст біогенних амінів у рибних кулінарних виробах;

- Біотехнологічні процеси при виробництві соєвого соусу.

Четверта секція «Процеси і обладнання виробництва та переробки продукції АПК» також мала велику кількість учасників з України та зарубіжжя. Було представлено 16 доповідей. Кожна презентаційна наукова доповідь містила мету, обєкти та методи досліджень, експериментальні дані у вигляді графіків, діаграм, таблиць тощо та висновки. Роботи були присвячені дослідженню гідродинамічних, теплових та маосоообмінних процесів і обладнання харчових виробництв, розробленню нових видів харчових продуктів, очищенню води та газів, способів очищення біопалива та багато інших. Зацікавленість до всіх без винятку робіт можна було спостерігати за тими цікавими і допитливими запитаннями від студентів та аспірантів і побажаннями подальших наукових звершень від досвідчених науково-педагогічних працівників. 

 

В роботі секцій приймали участь доповідачі із зарубіжних та вітчизняних організацій: Ташкентський державний технічний університет (Узбекистан), Люблінський університет (Польща), Державний вищий професійний інститут ім. проф. С. Тарновського (Польща), Національний університет харчових технологій, Інститут технічної теплофізики НАН України, Хмельницький національний університет, Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя та інші провідні наукові установи. Багато доповідей було заслухано саме від молодих вчених, аспірантів та студентів з Національного університету біоресурсів і природокористування України.

В ході проведення секційних засідань народжувалися нові ідеї і подальші напрямки наукових робіт.

За результатами роботи секції були визначені переможці, які отримали дипломи І, ІІ чи ІІІ ступеню. Всім учасникам конференції було вручено сертифікати, календарики і фірмові ручки НУБіП України.

 

Підсумовуючи результати роботи конференції декан факультету харчових технологій та управлння якості продукції АПК професор Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна відмітила, що ця конференція є особливою, бо вона приурочена до двох визначних подій у житті нашого університету.

А саме: 121й річниці заснування Національного університету біоресурсів і природокористування України та 25-річчю створення кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК.

Також вона зазначила, що проведення таких Міжнародних наукових конференцій на користь як викладачам, які обмінюються між собою досвідом роботи, так і здобувачам вищої освіти, які поповнюють свій багаж знань важливою науковою інформацією.

 

 

Володимир Василів,
доцент кафедри процесів і обладнання
переробки продукції АПК

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook