Студенти МТФ серед призерів олімпіади зі спеціальності "Процеси, машини та обладнання агропромислових підприємств"

11 квітня 2019 року
м. Кропивницький

 

 11 квітня на базі кафедри сільськогосподарського машинобудування Центральноукраїнського національного технічного університету (ЦНТУ) проходили ІІ етап Всеукраїнських студентських олімпіад «Процеси, машини та обладнання агропромислових підприємств» (за спеціальністю «Агроінженерія») та Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених «Досягнення та перспективи галузі виробництва, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції».

   Від Національного університету біоресурсів і природокористування України для участі в ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Процеси, машини та обладнання агропромислових підприємств» було направлено п'ятеро студентів механіко-технологічного факультету Гикавчука Віталія, Грицюка Вадима, Лісового Костянтина, Пундика Микикту та Теслюка Віктора під керівництвом доцентів кафедри механізації тваринництва Хмельовського В. С. та Ребенка В.І.

   Цього року в олімпіаді взяли участь представники більше ніж 20-ти закладів вищої освіти України. Гостей олімпіади та науково-практичної конференції: студентів та їхніх наукових керівників, привітав завідувач кафедри сільськогосподарського машинобудування ЦНТУ, професор Микола Свірень.

   Вітаючи студентів, про досвід та результати олімпіад також згадав й представник оргкомітету, доцент кафедри сільськогосподарського машинобудування ЦНТУ Дмитро Петренко. Студентські олімпіади, дійсно, – чудова школа, зазначив Дмитро Петренко. Деякі учасники самих перших таких олімпіад на базі кафедри СГМ ЦНТУ, зараз вже є кандидатами наук, доцентами, викладачами багатьох ЗВО України. І це дуже непоганий орієнтир для сьогоднішніх студентів.

   Олімпіади складались з двох турів, тривалістю одна та дві години, відповідно. Перший тур – тестові завдання (25 питань, які дозволять журі визначити рівень знань за фахом), другий тур – письмове завдання, що полягає у виявленні у студентів практичних навичок.



    Переможці олімпіад визначались за сумою балів першого та другого турів (максимум 100 балів за два тури).

  Наш студент 1 курсу магістратури спеціальності "Агроінженерія" Віталій Гикавчук отримав диплом ІІІ ступеня.

  Також протягом Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених «Досягнення та перспективи галузі виробництва, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції» представниками 12-ти закладів вищої освіти було презентовано 38 доповідей.

Серед них наші студенти отримали наступні нагороди: ІІ місце – Віталій Гикавчук (тема доповіді «Інноваційна технологія виробництва молока»); Вадим Грицюк (тема доповіді «Механізація бджільництва»); Микита Пундик (тема доповіді «Роботизоване доїння – переваги і недоліки»); ІІІ місце – Костянтин Лісовий (тема доповіді «Мікроклімат у свинарських приміщеннях»); Віктор Теслюк (тема доповіді «Технологія утримання корів при використанні доїльної установки фірми GEA»).

 

Досвід, який отримується протягом студентських олімпіад, протягом обговорення доповідей студентських наукових конференцій, допомагає у майбутньому досягти високого рівня як фахівців. Тому бажаємо розширяти свої горизонти та досягати нових вершин!

Підготували доценти кафедри механізації тваринництва Хмельовський В.С. та Ребенко В.І.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook