Студенти НУБіП – кращі і в командному, і в індивідуальному заліках Всеукраїнської студентської олімпіади з водних біоресурсів та аквакультури 2019 року

19 квітня 2019 року
     19 квітня. До логічного завершення підійшла Всеукраїнська студентська олімпіада з «Водних біоресурсів та аквакультури».

     З цієї нагоди оргкомітет зібрав учасників для оголошення результатів. Нагадаємо, що відповідно до наказу міністра освіти і науки України, НУБіП у цьому році обрано базовим закладом для проведення другого етапу. І як зазначив у вітальному слові декан факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк, участь в олімпіаді взяли всі заклади вищої освіти, які здійснюють підготовку фахівців з аквакультури в Україні. Тож упродовж двох днів серйозної праці 27 студентів з 9 ЗВО виборювали нагороди. Перш, ніж перейти до відзнак, Вадим Миколайович наголосив, що кожен учасник – вже переможець, адже став кращим у внутрівузівських змаганнях.

 

     На урочистості з нагоди завершення олімпіади завітав ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Звертаючись до загалу, він зазначив, що спеціальність, яку обрали учасники, – надзвичайно затребувана державою і суспільством. Зазначена галузь – перспективна і має ще багато нереалізованих можливостей та потенціалу. Якою вона має бути, у чому її резерви, протягом двох днів, вирішуючи теоретичні і практичні завдання, відповідали саме учасники олімпіади. Ректор висловив переконання, що наша країна подолає усі труднощі, тому що має таку талановиту молодь. Станіслав Миколайович побажав студентству не зупинятися на досягнутому і пам’ятати, що їхній успіх наполовину залежатиме від щоденної праці, докладених зусиль та наполегливості. Принагідно ректор розповів про університет, його дослідництво, міжнародну діяльність та можливості для студентів.

 

     А щоб довго не тримати інтригу, Станіслав Ніколаєнко разом із головою журі Миколою Євтушенком назвали імена переможців чесної і безкомпромісної боротьби та вручили їм відзнаки. Отож, в індивідуальному заліку перше місце посів студент Національного університету біоресурсів і природокористування України Роман Вознюк, друге місце розділили студентка Білоцерківського національного аграрного університету Валерія Жарчинська та студент Вінницького національного аграрного університету Сергій Іздебський, а третє – студент Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету Дмитро Кобяков.

     У командному заліку першою стала команда НУБіП України, другими – команди Херсонського державного аграрного університету та Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, третьою – команда Білоцерківського національного аграрного університету. У номінації «За краще вирішення практичних завдань із дисципліни «Розведення та селекція риб» трійка переможців виглядає так: перше місце посів представник Вінницького національного аграрного університету Сергій Іздебський, друге місце – Дмитро Кобяков з Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, третє – студент Херсонського державного аграрного університету Олександр Дитиняк. Кращими з дисципліни «Гідробіологія» стали Данііл Полковніков з НУБіП України, Тетяна Уманець з Херсонського державного аграрного університету і Анастасія Фаляхова з Національного університету водного господарства та природокористування. Вони посіли відповідно перше, друге і третє місця. Грамоти вручено і тим, хто виявився найкмітливішим з іхтіології. Перше місце виборола студентка НУБіП України Анастасія Бабир, друге – студент Херсонського державного аграрного університету Руслан Кирчу. Замкнула трійку лідерів представниця Білоцерківського національного аграрного університету Валерія Жарчинська.

     Приємно, що керівники делегацій високо оцінили організацію олімпіади і подякували за її проведення. Завершилися урочистості музичними вітаннями на честь переможців і учасників олімпіади.

   

 


Вадим Кондратюк,
декан факультету тваринництва та водних біоресурсів


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook