Школа молодого лідера: найголовніший іспит, під час якого не вийде схитрувати – це життя!

18 квітня 2019 року
     18 травня у стінах нашого університету пройшло засідання «Школи молодого лідера».

     Відкрив захід ректор Станіслав Ніколаєнко, який привітав учасників – кращих представників студентського самоврядування університету та вишів з усієї України. «Найголовніший іспит, під час якого не вийде схитрувати – це життя!», тому справжній лідер повинен діяти правильно, а для цього, він має знати своїх людей, розуміти, слухати і чути їх, адже саме таке: здорове та живе спілкування породжує істину. «Справжній керівник...який він? Яким має бути цей, так званий, природжений лідер? – Це та людина, яка дивиться у вікно, коли її хвалять, а у дзеркало, – коли критикують», поділився зі слухачами Станіслав Ніколаєнко.

     Олена Ковтун, заступник генерального директора з питань співпраці з аграрними ВНЗ та науковими установами УКАБ детально розповіла про новітню магістерську програму «Агрокебети – освіта майбутнього», що починає діяти у нашому університеті. «Агрокебети» — це програма для тих, хто має ступінь бакалавра, або вище (будь-якої спеціальності) та бажає отримати більше знань та практичних навичок для самовдосконалення та розвитку аграрного сектору України. А головне, для участі в програмі не має жодних вікових та професійних обмежень!» Метою програми є підготовка спеціалістів нового формату для АПК, які володіють універсальними знаннями одночасно в сфері агрономії, тваринництва, аграрної інженерії, бізнес-менеджменту та напрацювати навчальний курс відповідно до світових стандартів для подальшої мультиплікації на всі навчальні заклади аграрного напрямку в Україні.

    Голова Об’єднаної ради студентського самоврядування аграрних закладів освіти України Анастасія Голос поділилась власним «лідерським» досвідом та більш детально розповіла саме про розвиток лідерського потенціалу, як запоруки лідера.

 

     А голова студентської організації самоврядування нашої Alma Mater Максим Паламарчук зупинився на питаннях, які безпосередньо стосуються ролі студентського самоврядування як складової частини управлінського менеджменту ЗВО.
     Після доповідей слухачі мали змогу відпочити та пригоститися солодощами та зігрітися теплими напоями.
     Але і це ще не все! Тренінгові заняття завжди найбільше задіюють і вражають аудиторію, і саме тому, задля діагностування рівня розвитку особистісних якостeй, що визначають схильність до лідерства, на зустріч завітала кандидат психологічних наук Ірина Мартинюк. Вона провела чудовий тренінг, що дав змогу визначити рівень гнучкості, оригінальності та критичності мислeння, рівень активності та готовності вeсти пeрeговори та уміння вирішувати проблeми.

Сподіваємося, що усі слухачі правильно скористаються набутими знаннями, щоб творити по-справжньому велике майбутнє для нашого рідного університету та Батьківщини.

Анастасія Стародуб

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook