Реалізація проекту Erasmus + Ag-Lab: викладачі факультету тваринництва та водних біоресурсів у VetAgroSup ( м. Ліон, Франція)

17 квітня 2019, 16:44

    Викладачі факультету тваринництва та водних біоресурсів кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин - професор Гетя Андрій Анатолійович взяв участь у засіданні Координаційної Наради в рамках реалізації проекту Erasmus + Ag-Lab, доцент Свириденко Наталія Петрівна пройшла стажування в рамках цього ж проекту за програмою Поліпшення навичок з лабораторної практики у фахівців агропродовольчого сектору Східної Європи».  Навчання відбувалося в VetAgroSup ( м. Ліон, Франція). У заході брали участь викладачі та науковці з Молдови та Грузії.

   Учасники стажування ознайомилися зі структурою VetAgroSup та роботою основних підрозділів кампусу та особливостями підготовки фахівців галузі тваринництва.

    З метою вивчення досвіду використання сучасного обладнання та новітніх методик лабораторних досліджень, присутні мали нагоду детально ознайомитися з діяльністю національної – референс лабораторії, атестованої за вимогами міжнародних стандартів. На базі якої було додатково проведено тренінг, що стосувався методики проведення ПЛР – в реальному часі.

    Головний метролог Робер Жерард поділився власним досвідом щодо використання та особливостей проведення верифікації і калібрування сучасного лабораторного обладнання.

     Насичена програма стажування закінчилася дискусією та обговоренням питань, що виникли протягом навчання у VetAgroSup.

Н. Свириденко

доцент кафедри генетики,

розведення та біотехнології тварин

 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook