11 та 12 квітня на спортивній базі Національного університету фізичного виховання та спорту України відбулися змагання XIV літньої Універсіади м. Києва з баскетболу 3х3 серед чоловічих та жіночих команд.

16 квітня 2019, 23:34
м. Київ, НУФВСУ
     11 та 12 квітня на спортивній базі Національного університету фізичного виховання та спорту України відбулися змагання XIV літньої Універсіади м. Києва з баскетболу 3х3 серед чоловічих та жіночих команд.

     Першого дня змагалися 15 чоловічих команд з 10 вишів столиці. Від кожного університету можна було заявити не більше двох команд. Від НУБіП України в змаганнях взяли участь одна чоловіча і дві жіночі команди. Від чоловіків честь університету було довірено захищати найкращим баскетболістам – Євгену Клименку (ф-т інформаційних технологій), Артему Ковриженку (ННІ лісового і садово-паркового господарства), Сергію Бабію (агробіологічний факультет) та Аль-Араджу Григорію Гішаму (економічний факультет). Чоловічі команди були розділені на чотири підгрупи. Наші хлопці зайняли перше місце у своїй підгрупі, здолавши команди КНТЕУ-1, НАУ, ДУІТ. В 1/8 фіналу обіграли команду КНУБА-1 і вийшли до ¼, і лише у півфіналі, граючи вже шосту гру поспіль, наші хлопці поступилися команді КНТЕУ з невеликим рахунком 13:17. Таким чином, переможцями змагань стали баскетболісти НУФВСУ, друге місце посіла команда КНТЕУ-1, бронзова нагорода дісталася гравцям КНТЕУ-2, а збірна НУБіП України стала четвертою. Попри те, що наша команда не ввійшла до трійки призерів, але все одно такий результат є успіхом, бо позаду лишилися такі прославлені баскетбольні студентські команди як КПІ-1 та КПІ-2, що були неодноразовими Чемпіонами Універсіад, а до складу команд-призерів увійшли діючі гравці Суперліги регулярного Чемпіонату України з баскетболу.

     Другий день виявився кращим для баскетболу НУБіП України – змагалися наші дівчата. Серед жінок у змаганнях брали участь 10 команд з 8 вишів столиці. Від нашого університету виступили дві команди. НУБіП-1, що складалася виключно з представниць гуманітарно-педагогічного факультету. Це Анна Мартиненко, Поліна Хорошилова та Надія Янова. НУБіП-2Яна Митник (ф-т харчових технологій та управління якістю продукції АПК), Анна Онопрійчук (ф-т тваринництва і водних біоресурсів), Наталія Грачьова (механіко-технологічний ф-т) та Марина Постолюк (ВП «Ірпінський економічний коледж»).

 

     Цей день був просто тріумфальним для жіночого баскетболу НУБіП України. Обидві наші команди зайняли призові місця. Команда НУБіП-1 стала Чемпіоном XIV літньої Універсіади м. Києва, а НУБіП-2 отримала бронзові нагороди, срібну медаль завоювала команда НУФВСУ. За часів незалежної України такий успіх є першим в історії жіночого баскетболу нашого університету, до сьогодні, ще жодного разу наші дівчата не ставали переможцями. Зайняті призові місця забезпечили участь обом нашим командам у Кубку України з баскетболу серед студентських жіночих команд, що відбудеться 17 квітня у спортивному корпусі № 1 НУФВСУ. Наші дівчата будуть змагатися у Центральній зоні разом з командами із вишів Черкас, Вінниці, Чернігова.

     Вітаємо чоловічу та жіночі збірні НУБіП України з баскетболу 3х3 з успішними виступами. А нашим дівчатам бажаємо перемоги на Кубку України!

Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання,
гуманітарно-педагогічного факультету

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook