Студенти 1 курсу спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування" прийняли участь у воркшопі в рамках Global Money Week 2019 в Україні.

2 квітня 2019 року
НБУ

     29 безезня 2019 року студенти 1 курсу спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування" НУБіП України у супроводі наставника групи Ольги Валеріївни Файчук прийняли участь у воркшопі «Вивчаємо як вести бюджет, мандруючи машиною часу» рамках Global Money Week 2019 в Україні.


      Global Money Week - щорічна глобальна ініціатива, що включає акції та заходи для заохочення дітей та молоді дізнатися більше про гроші та заощадження, звернути увагу на фінансову грамотність населення та розповісти їм про аспекти грошей завдяки цікавим інтерактивним завданням.

 

      Почалась подорож по країні фінансової грамотності з екскурсії до Музею грошей, що знаходиться в НБУ. Там всі присутні мали можливість дізнатися про створення, розвиток та різноманітні види грошей у різні еволюційні етапи України та людства, побачити дивовижну архітектуру будівлі Нацбанку України та поринути в тонкощі історичного розвитку української національної валюти - гривні.


 

    Також, у Музеї грошей майбутні фінансисти побачили найстаріші та найновіші, звичайні сучасні гроші та ексклюзивні, тобто ті, що існують сьогодні в надзвичайно обмеженій кількості.

  

 

      Після екскурсії всім відвідувачам запропонували прийняти участь у воркшопі «Вивчаємо як вести бюджет, мандруючи машиною часу». Інтерактивна гра, дуже зацікавила студентів, адже вона в першу чергу дозволила підвищити рівень фінансової грамотності студентів та дізнатись цікаві нбанси щодо формування сімейного бюджету.

 

     Спочатку всі команди отримали завдання. Студентам економічного факлуьтету НУБіП України необхідно було скласти бюджет для сім'ї Дуглас, що проживала у середньовічній Британії.

   Усім командам надали матеріали, з можливими витратами та доходами їхніх сімей. Необхідно було розробити максимально збалансований та оптимальний бюджет сім'ї. У підсумку студенти запропонували різноманітні ідеї збереження, розрахунку та примноження доходів сімей, що жили в різних епохах минулого.

 

  Команда дівчат, саме економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України представила свій бюджет як якісний та оптимальний, що і відзначила модератор та лектор воркшопу.

       Завершилась зустріч прикінцевим словом організаторів та врученням пам'ятних подарунків усім учасникам Global Money Week 2019 в Україні.

    Щиро вдячні за теплий візит Національному Банку України та всім організаторам та за надану можливість долучитися до низки заходів у рамках Global Money Week в Україні у 2019 році.

 

студентка 1 курсу 6 групи економічного факультету

Анна Денисюк

к.е.н., доц. кафедри банківської справи та страхування

Ольга Файчук 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook