У ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» обрали виборних представників, які будуть брати участь у виборах ректора НУБіП України

15 квітня 2019 року

10 квітня 2019 року у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» відбулися загальні збори студентів та штатних працівників інституту, які не є науковими, науково-педагогічними і педагогічними працівниками.


На засіданні загальних зборів виступив Єресько Олег Вікторович, начальник Відділу регіонального розвитку, заочного навчання і дистанційної освіти НУБіП України, який зазначив, що наказом від 14.03.2019 № 109-К та відповідною публікацією у газеті «Сучасна освіта України» Міністерством освіти і науки України оголошено конкурс на заміщення вакантної посади ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України. Згідно цих документів вибори ректора університету відбудуться 04.06.2019.


Відповідно до вимог Закону України «Про вищу освіту» від 01.07.2014 № 1556, Методичних рекомендацій щодо особливостей виборчої системи та порядку обрання керівника закладу вищої освіти, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 05.12.2014 № 726, Статуту НУБіП України, ректор університету обирається шляхом таємного голосування штатних наукових, науково-педагогічних, педагогічних працівників та виборних представників Університету та відокремлених підрозділів.
Виборам ректора передує процедура обрання виборних представників в Університеті та відокремлених підрозділах.
Отже, на загальних зборах студентського колективу було обрано 17 представників для участі у виборах ректора НУБіП України (згідно квоти).
Працівники інституту, які не є науковими, науково-педагогічними і педагогічними працівниками, таємним голосуванням одноголосно обрали 7 представників, які голосуватимуть на виборах ректора університету 4 червня 2019 року.
Вище зазначені заходи пройшли організовано, з дотриманням положень і нормативних документів.

Степанія Білик
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook