Всеукраїнська олімпіада НУБіП України для абітурієнтів успішно завершилася! Понад пів тисячі школярів отримають додаткові бали при вступі

13 квітня 2019 року
     Всеукраїнська олімпіада Національного університету біоресурсів і природокористування України набирає все більшої популярності. Що і засвідчив її цьогорічний другий тур: до участі у ньому було допущено 652 потенційних абітурієнтів НУБіП, які подали 1130 робіт.

 

     Досвід минулих років показав, що найбільшою популярністю користуються такі предмети, як українська мова і література та біологія. Цьогоріч спробувати свої сили з них зголосилися відповідно 187 і 138 юнаків і дівчат, коментує результати відповідальний секретар приймальної комісії Лідія Гончарук.
     Частина із старшокласників приїхали до Києва ще звечора, аби приступити до випробувань повними сил, частину організатори та співробітники факультетів і ННІ, як це зробили наші колеги з факультету тваринництва та водних біоресурсів, зустрічали рано-вранці з поїздів.

     Працівники приймальної комісії зробили все від них залежне, аби школярі почувалися комфортно. А от різниця у ставленні до проведення олімпіади на різних факультетах чи ННІ була разючою: на одних своїми потенційними студентами опікувалися навіть академіки, а на деяких – з різних причин не було і деканів.

     Взагалі контингент учасників – досить перспективний і цікавий. Взяти хоча б Максима Сороку, який подаватиме документи на механіко-технологічний факультет: вся його родина зайнята у сільському господарстві. Мало того, що Сороки мають власне фермерське господарство у передмісті Кривого Рогу, де на тисячі гектарів вирощують зернові – за класичною сівозміною півдня України. І поки сьогодні батько інженер-механік обробляє гербіцидами посіви пшениці, у чому йому допомагають і обидва діди (до речі, теж механіки), мама Людмила, яка працює в господарстві агрономом (агрономують тут і обидві бабусі), приїхала разом з сином до НУБіП – підтримати. До слова: донька Вікторія – теж студентка нашого університету: як всі жінки в родині, обрала фах агронома.

     Мій тезка Валентин Тесленко зі Сквири, який дізнався про олімпіаду з офіційного сайту університету, вподобав для навчання факультет ветеринарної медицини. Тож для сертифікату вирішив обрати біологію. Хлопець претендує на золоту медаль, тому сподівається, що підготовки і рівня знань йому вистачить.

     З сайту ж почерпнула інформацію про можливості, які надає олімпіада, і Мирослава Мисник зі Звенигородки. Вона хоче займатися бізнесом, пов’язаним із засобами захисту рослин і для гарантованого вступу до університету та перевірки власних знань вибрала відразу два предмети – українську мову та літературу і біологію плюс сертифікат про закінчення підготовчих курсів НУБіП.

     Тож чекаємо їх та їхніх креативних ровесників вже як повноправних студентів НУБіП України.

Валентин Обрамбальський

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook