Заступник декана Василь Данілов познайомив з факультетом випускників Київської гімназії №39 імені гетьмана України Богдана Хмельницького

12 квітня 2019 року

9 квітня 2019 року на факультет завітали випускники 11 класу Київської гімназії №39 імені гетьмана України Богдана Хмельницького (Деснянський район). Супроводжували майбутніх абітурієнтів-випускників вчителі біології Олена Гарань, Сніжана Шерстюк та Тетяна Кондратюк. Захід провів заступник декана Василь Данілов, який на початку знайомства з факультетом запросив учнів познайомитися з облаштуванням патофізіологічної навчальної лабораторії, де продемонстрував сучасні методи, в тому числі і альтернативні, які використовуються у навчальному процесі при викладанні дисциплін "Патофізіологія тварин" та "Ветеринарна імунологія".

 

Усім випускникам ліцею були роздані буклети факультету та університету, студентська газета «Punctum Optimum», газета «Університетський кур’єр», календарики тощо.
Василь Данілов презентував історію та сьогодення факультету, представив науково-педагогічний колектив кафедр, ознайомив гостей з матеріально-технічною базою факультету. Акцент був зроблений на те, що в минулому році НУБіП України відзначив 120-річчя, а через півтора роки факультет буде відзначати 100-річну історію і усі ми повинні гідно зустріти цю ювілейну дату з новими відкритими навчальними лабораторіями та сучасним обладнанням. Також заступник декана факультету наголосив, що в галузі знань 21 «Ветеринарна медицина» є дві спеціальності, і на кожну з них маємо чимале державне замовлення. Це спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» і 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», і абітурієнти, які закінчують школи, ліцеї, гімназії і бажають вступати за вказаними спеціальностями, повинні вибирати відповідні предмети для здачі зовнішнього незалежного оцінювання знань, які опубліковані у правилах прийому на 2019 рік.
Після цього усі присутні випускники ліцею ознайомились з клінічними та фундаментальними кафедрами факультету. Особливий інтерес викликало у абітурієнтів відвідування кафедри паразитології та тропічної ветеринарії; анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, де були продемонстровані пластиновані препарати та музей анатомії; навчальних лабораторій «Банк крові тварин», «Центр клітинних технологій у ветеринарній медицині» тощо.

 

Цікаву інформацію про ребальзамування видатного хірурга Миколи Пирогова з перших вуст надав абітурієнтам завідувач кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка професор Олег Мельник. Саме він був основним учасником цього процесу серед семи професорів-медиків і саме за його методикою відбулося ребальзамування. В’ячеслав Соломон ознайомив абітурієнтів із роботою Клінічного центру «Ветмедсервіс», сучасним обладнанням для діагностики та лікування дрібних домашніх та продуктивних тварин.

Отож! Бажаємо випускникам успішно здати ЗНО і чекаємо у Приймальній комісії НУБіП України та на факультеті ветеринарної медицини.

 

Василь Данілов,
заступник декана факультету ветеринарної медицини

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook