Нарада завідувачів кафедр гуманітарно-педагогічного факультету на базі кафедри романо-германських мов і перекладу

11 квітня 2019 року

 9 квітня 2019 року на базі кафедри романо-германських мов і перекладу відбулася нарада завідувачів кафедр гуманітарно-педагогічного факультету під головуванням декана, професора Василя Шинкарука. На засіданні завідувач кафедри романо-германських мов і перекладу, професор Олександр Малихін презентував діяльність кафедри: наукові ініціативи та досягнення, навчально-методичну роботу, міжнародну співпрацю, профорієнтаційні й виховні заходи, а також окреслив перспективи подальшого розвитку кафедри.

Особливу увагу професор Олександр Малихін звернув на те, що у 2018 році кафедра успішно пройшла акредитацію освітньо-професійних програм «Англійська мова та друга іноземна мова» зі спеціальності 035 – Філологія і збільшила ліцензійний обсяг: до 125 осіб ОС «Бакалавр», до 100 осіб ОС «Магістр». На сьогодні студенти, які вивчають англійську мову як основну іноземну, мають змогу обирати другою іноземною мовою не тільки німецьку, а й французьку і польську. З огляду на популяризацію польської мови, розширення міжнародної польсько-української співпраці та запровадження програм подвійних дипломів при кафедрі романо-германських мов і перекладу з 1 жовтня 2018 року функціонує новостворена навчальна лабораторія «Центр полоністики», з першими здобутками якої були ознайомлені присутні.

Засідання продовжилось у навчальній лабораторії перекладу, де викладачі кафедри представили свої електронні курси, розміщені на навчально-інформаційному порталі університету, а також інші Інтернет-платформи та ресурси для проведення практичних занять з іноземної мови та практики перекладу. Викладачі акцентували увагу на тому, що мультимедійне обладнання лабораторій та вільний доступ до мережі Інтернет надає змогу ефективно проводити заняття з іноземної мови для студентів спеціальності 035 Філологія та досягати високого рівня знань.

На завершення відбулося колективне обговорення діяльності кафедри, під час якого було високо оцінено її здобутки та напрацювання, а також висловлено рекомендації й побажання щодо подальшого її розвитку.

Світлана Харченко,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету
Любов Козуб,
доцент кафедри ромао-германських мов і перекладу

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook