Співпраця з роботодавцями – «Майстер клас: Сучасні технології з виробів французької випічки»

3 квітня 2019 року
  В рамках співпраці з роботодавцями та згідно програми підготовки студентів спеціальності 181 «Харчові технології» по дисципліні «Загальні технології» 27 та 28 березня студенти третього курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК стали учасниками майстер-класу "Сучасні технології виробництва нових виробів французької випічки".

     Майстер-клас проводили технолог комерційного офісу управління мережі «Сільпо» Іванна Мироненко та завідуючий хлібопекарським цехом Андрій Свєшніков

     Під час майстер класу студенти ознайомилися з складом сировини, з сучасним пекарським обладнанням, з облаштуванням цехів з приготування тіста, з випікання готових виробів, оглянули презентацію готової продукції у торговому залі.

     Студентам було дуже цікаво побачити сучасне обладнання, весь технологічний процес приготування хліба, його асортимент. Неочікуваністю для студентів стало те, що у пекарні також є тандирна піч та сучасний ферментатор. 

     Технолог Іванна Мироненко зробила акцент, що у виробництві хліба та хлібних виробів надається перевага закваскам, а не дріжджам. Використовують закваски власного виробництва з фруктів, «білу» та «житню». У пекарні для хлібопекарських виробів використовують технологію холодної ферментації та відкладеного бродіння.

     В ході майстер-класу по випіканню «Крафінів» (новий хлібобулочний виріб, який невдовзі з’явиться в мережі «Сільпо») студенти пройшли наступні технологічні процеси: підготовка сировини, заміс тіста, трьохразову обробку тіста із додаванням охолодженого жиру, формування виробу та шокове замороження.

     Після випікання студенти прийняли участь у професійній дегустації виріб виготовлених власноруч, а також: гречаний багет; лаваш із зеленню; лаваш із м’ясом; мигдальний круасан; печиво із насінням та ін.

     Всі учасники одержали сертифікати про участь у майстер класі: «Сучасні технології з виробів французької випічки».

     Співпраця з роботодавцями мережі «Сільпо» продовжується, розписані наступні «майстер класи» та тематичні лекції з харчових технологій.

Олена Очколяс,
старший викладач кафедри технології
м'ясних, рибних та морепродуктів

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook