Запрошуємо випускників шкіл опановувати фах лісівника, садівника і деревообробника у нашому університеті

30 березня 2019 року

На день відкритих дверей в університеті, на запрошення кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій, приїхало 43 випускника шкіл Фастівщини, серед яких учні Дорогинського шкільного лісництва ДП «Фастівського ЛГ», міської середньої школи №5 і школи №7 навчального комплексу «Гарт».

Спочатку випускники шкіл з неабияким інтересом прослухали усесторонню інформацію ректора університету проф. Станіслава Ніколаєнка про історію, сьогодення, здобутки та перспективу нашого закладу, про потенційні можливості майбутніх студентів щодо опанування фаху, інтеграції у світову студентську спільноту, розвитку особистості, набуття організаторських і  лідерських якостей, участі у науковій та дослідній роботі та багато інших цікавих і корисних для майбутніх абітурієнтів відомостей.

Надзвичайно корисним для майбутніх абітурієнтів був виступ відповідального секретаря приймальної комісії університету Лідії Гончарук.

Сподобалася гостям університетського свята і програм концерту за участі студентів і співробітників закладу.

Після завершення програми у третьому корпусі випускники зустрілися у музеї історії Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства з його дирекцією та викладачами. Заступник директора інституту, доцент Олександр Соваков розповів гостям та учасникам свята про історію становлення найстарішого навчального підрозділу України, що готує висококваліфікованих фахівців лісового і садово-паркового господарства, його структуру, навчально-наукову і практичну базу, сьогодення, студентське життя та особливості опанування ними змісту фахової підготовки лісівника, садівника і деревообробника.

На особливостях вступу і формування фахівців у різних споріднених навчальних закладах країни акцентував увагу присутніх директор ННІ ЛіСПГ проф. Петро Лакида.

З великим інтересом майбутні абітурієнти прослухали інформацію старшого викладача військової кафедри університету полковника Андрія Андрієвського про можливість упродовж навчання в університеті отримати військовий фах і звання молодшого лейтенанта. Свій виступ Андрій Петрович супроводжував ефектним показом практичних навичок володіння різними видами холодної зброї, які опановують курсанти за час навчання на кафедрі.

Після відвідин Музею звірів і птахів ім. проф. О.О. Салганського випускники разом з керівниками зібралися у магістерському класі кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій, у якому за склянкою гарячого чаю відбулася щира розмова з абітурієнтами, у якій прийняли участь аспіранти О.С. Фарисей, С.І. Максімцев, Ю.С. Іваненко, доценти Сергій Дударець, Ганна Лобченко та завідувач кафедри професор Віктор Маурер. З особливим інтересом випускники слухали аспірантів - вчорашніх студентів університету, які поділилися своїми думками щодо важливості вищої освіти, місця її отримання та іншими питаннями, що так хвилюють майбутніх абітурієнтів.

Розмова у тісному колі зріднила учасників зібрання: досвідчених та зовсім юних людей і завершилася словами їх вдячності своїм наставникам викладачам Ніні Стукал, Оксані Архипчук та Олені Докієнко і керівництву та колективу Національного університету біоресурсів і природокористування України, який з кожною зустріччю стає ріднішим для випускників шкіл Фастівського району.

 

 Аспірант кафедри І.В. Кімейчук

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook