ПЕРША ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ ВЧЕНИХ ТА СТУДЕНТІВ З БДЖІЛЬНИЦТВА

25 березня 2019, 23:50

     21-22 березня 2019 року пройшла перша Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених та студентів «Впровадження передових технологій у виробництво продукції бджільництва» на базі Чернятинського коледжу ВНАУ.

    Подія справді стала знаковою для небайдужої до бджільництва молоді, адже зібрала більше 150 учасників з представників 7-ти закладів освіти (Національного університету біоресурсів і природокористування України, Вінницького національного аграрного університету, ПТУ №14 смт Вороновиця ветеринарії, гігієни та розведення тварин, Державного навчального закладу «Гадяцьке аграрне училище», Немирівського коледжу будівництва, економіки та дизайну, Ладижинського та Чернятинського коледжів), 2-ох наукових установ (Інституту продовольчих ресурсів НААН України, ННВК «Всеукраїнський науково-навчальний консорціум») та 2-ох організацій (ТОВ «Сільськогосподарське підприємство «Мед Поділля»», Спілка бджолярів Жмеринського району).

    Конференція пройшла на високому організаційному рівні. Гостей зустрічали з хлібом і сіллю, хорошим настроєм, смаколиками та запашними гарячими напоями. Пленарне засідання відбулося у палаці Вітославських-Львових з історією якого ознайомили під час екскурсії.

    Наукові доповіді молодих вчених і студентів звучали у 5-ти основних секціях – «Стан, перспективи розвитку та переробка продукції бджільництва», «Екологічна безпека продукції бджільництва та сучасні методики оздоровлення бджолиних сімей», «Відродження кормових медоносних культур при сучасному веденні сільського господарства», «Механізація виробничих процесів в бджільництві», «Економічна ефективність сучасних технологій виробництва продукції бджільництва».

   Студенти Чернятинського коледжу показали високий рівень теоретичної та практичної підготовки. Хотілося б відзначити цікаві доповіді: «Проблеми з бджолами Бакфаст в Україні» (Дмитро Самотей, керівник Тетяна Жуковська); «Вплив стимулюючих підгодівель сімей-виховательок на якість маток» (Тарас Хмарський, керівник Сергій Волкотруб); «Прискорення весняного розвитку бджолиних сімей» (Олександр Цимбал, керівник Надія Волкотруб); «Можливості використання бджолиного підмору» (Володимир Стратійчук, керівник Василь Горячий).

   Студенти факультету тваринництва і водних біоресурсів НУБіП України виступили у 4-ох секціях з 4-ма темами, де висвітлювали колективну роботу студентського наукового гуртка «Бджільництво» при кафедрі конярства і бджільництва.

    Юлія Сарана, студентка ОС «Бакалавр» 2 курсу скороченого терміну навчання, розкрила результати дослідної роботи на тему «Ефективність різних способів поліпшення та використання кормової бази бджільництва Голосіївської пасіки». Ігор Харченко, студент ОС «Бакалавр» 2 курсу скороченого терміну навчання, виступив із темою «Порівняльна оцінка бджолиних сімей та якість продукції за різних умов медозбору». Олександра Акульонок, студентка ОС «Магістр», 1 курсу навчання поділилася науково-практичними результатами на двох секціях з темами «Оцінювання якості перги отриманої різними технологіями» та «Поліпшення кормової бази бджільництва на прикладі фермерського господарства». Загалом, студенти гідно та на високому рівні представили Наукову Школу В. А. Нестерводського, активно брали участь у обговоренні доповідей на секціях, зацікавили своїми роботами студентів навчальних закладів. Тому, були гарним прикладом для молодших колег із коледжів та училищ, які лише позитивно відзивалися і розпитували про умови експериментальної роботи НУБіП України.

   Мною, на пленарному засіданні була розкрита тема «Наукова діяльність молодих учених НУБіП України», в якій йшлося про можливості розвитку молоді, яка хоче займатися наукою у бджільництві, досвід участі міжнародних наукових програмах, публікації у міжнародних виданнях та отримання грантів на наукове стажування чи навчання за кордоном.

 

     Гостей також порадували екскурсією на навчальну пасіку Чернятинського коледжу.

   Проведення цього заходу відбулося за чіткої організації нового директора Чернятинського коледжу ВНАУ, доктора сільськогосподарських наук, професора Віталія Кучерявого. За що ми йому дуже вдячні і надіємося, що такі корисні і пізнавальні конференції для молодих вчених і студентів, стануть доброю традицією і прикладом для інших.

Підготували Леонора Адамчук,

к. с.-г. н., доцент кафедри конярства

і бджільництва НУБіП України,

керівник наукового студентського гуртка

«Бджільництво» та студенти

НУБіП України,учасники конференції

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook