День відкритих дверей для випускників коледжів та технікумів: реалізуємо свій шанс на успіх разом з НУБіП!

21 березня 2019 року

     21 березня в університеті розпочалися традиційні весняні зустрічі з майбутніми абітурієнтами. Першими до НУБіП завітали понад півтори тисячі цьогорічних випускників коледжів і технікумів з багатьох куточків України – Бобровицького коледжу економіки та менеджменту ім. О. Майнової, Білгород-Дністровського морського рибопромислового технікуму, Баранівського професійного ліцею, Бучацького коледжу, Золотоніського технікуму ветеринарної медицини, Іллінецького державного аграрного коледжу, коледжу Подільського державного аграрно-технічного університету, Маслівського аграрного технікуму ім. П.Х. Гаркавого, Олександрійського технікуму, Мирогощанського аграрного коледжу, Млинівського державного технолого-економічного коледжу, Немішаївського агротехнічного коледжу, Новочорторийського державного аграрного технікуму, Київського коледжу міського господарства та інших навчальних закладів. І розпочали знайомство з виставки-презентації факультетів і ННІ.

 

     Слід сказати, подивитися тут було що. ННІ лісового і садово-паркового господарства постарався розповісти про свою діяльність якомога більше, тож представив і флораріум, і макети лісопилок та університетського скверу, який створили його спеціалісти. Дійсно, вміння і навички, яких набувають наші студенти – то найкраща мотивація. Так вирішили і на факультеті ветеринарної медицини і зробили акцент на демонстрації музейних технологій та представили експонати, які виготовили співробітники і студенти. Агробіологи ж взагалі пропонували «похімічити». Що й казати: бажаючих провести якісні реакції вистачало.

     Те, що гості вже майже власники дипломів «Молодший спеціаліст» впадало в око відразу: зі спеціальністю багато хто вже визначився. А дехто, як от студенти Мукачівського аграрного коледжу, Боярського коледжу екології і природних ресурсів, Прилуцького і Володимир-Волинського агротехнічних коледжів знайомий, і зі стилем викладання в НУБіП: до них приїздили викладачі факультету землевпорядкування проводити відкриті заняття і зуміли зацікавити та переконати для продовження навчання обрати наш виш. А були і такі, які мають досвід роботи: Тетяна Салівончук навчається в Немішаївському агротехнічному коледжі і вже працює у його юридичному відділі, тож твердо вирішила продовжити навчання на балавраті юридичного факультету і приїхала, аби побачити все на власні очі та поспілкуватися зі своїми майбутніми викладачами.

     Гостей вітав ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який розповів про історію вишу, його структуру, місце в рейтингах, професорсько-викладацький склад, матеріально-технічну базу, міжнародні зв’язки, можливість навчатися за програмами подвійного дипломування, соціальну базу тощо.

     Особливість життєвих іспитів у тому, що списати чи переписати відповідь неможливо, тому обирати виш слід зважено, підкреслив він. А НУБіП з його майже 200 тисячами випускників, серед яких державні діячі, відомі науковці, успішні бізнесмени, чудові інженери, ветлікарі, енергетики, тваринники, лісівники – вибір правильний.

     Президент України озвучив п’ять перспективних для нашої держави напрямків: агропромисловий комплекс, машинобудування, туризм, логістика, інформаційні технології. І з кожного з них наш університет готує фахівців, тож кожен, хто навчається і набуває практичних знань в НУБіП себе знайде. Тож реалізуємо свій шанс на успіх разом з НУБіП – закликав ректор.

     Познайомитися з особливостями правил прийому запропонував заступник відповідального секретаря приймальної комісії Анатолій Міняйло. Він поінформував, що цього року спеціальностей, на які здійснюється набір на базі «молодшого спеціаліста» – 35. Який потрібно мати пакет документів, як розраховується конкурсний бал та де можна побачити зразки фахового вступного випробування, коли подавати документи – ось питання, на які він дав вичерпні відповіді.

 

 

     Про роботу Студентської організації, найяскравіші заходи, серед яких «Аграрна республіка», «Краса НУБіП», «Голосіївська весна», інтелектуальні дебати, розповів голова СО Максим Паламарчук. Але краще один раз побачити, ніж сто разів почути, тому сій виступ він завершив яскравим відео про студентське дозвілля на «Аграрній республіці». А творчі колективи університету додали своїх барв у картину «Чим займається творча молодь НУБіП».

 

     Та навіть не це стало основним акцентом дня, а відвідування факультетів і ННІ. Адже там гості змогли поспілкуватися зі своїми майбутніми деканами і викладачами, поставити їм питання, які хвилюють, побувати в аудиторіях і сучасних лабораторіях. Тобто хоча б на день відчути – як воно бути студентом одного з найкращих університетів України і переконатися: НУБіП – найкращий вибір!

 

 

Ірина Білоус
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook