Per aspera ad astra: захист дисертаційної роботи Анни Луценко

20 березня 2019 року

У п’ятницю, 15 березня 2019 р. в славетних стінах інституту філософії ім. Григорія Сковороди Національної академії наук України відбувся публічний захист дисертаційної роботи Анни Луценко, аспірантки кафедри філософії НУБіП України на тему «Тілесність у соціокультурному вимірі сучасності» (науковий керівник – Валентина Культенко). 

Тема роботи викликала жвавий інтерес у представників наукової спільноти, адже тілесність – це найближчий та невід’ємний предмет людського сприйняття та осмислення, це і спосіб, і сутність її існування. Дисертантка запропонувала власне, цілісне розуміння тілесності як психофізичної єдності трьох вимірів буття людини – тілесного, ментального та духовного. Соціокультурний вимір сучасності дозволив здійснити крос-культурний порівняльний аналіз західних та східних підходів до трактування тілесності, до проблем здоров’я людини, її духовного розвитку. В сучасному світі проблема тілесності здобула нові інтерпретації завдяки таким феноменам нашого життя як віртуалізація, цифровізація, що впливають та змінюють людську тілесність.

Жвавий інтерес до теми, виявлений під час її захисту, засвідчив що проблема тілесності є сучасною та актуальною темою філософії. Захист відбувся у плідній атмосфері наукової дискусії, наукового обговорення питання та сприяв уточненню висновків за темою дослідження.

Колектив кафедри філософії вітає нашу аспірантку з підкоренням чергової наукової вершини та бажає нових наукових злетів та досягнень!

Валентина Культенко,
доцент кафедри філософії

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook