Готуємось до атестації педагогічних працівників: методистів, завідувачів лабораторіями, майстрів виробничого навчання

19 березня 2019 року

 

 

     Одним із найважливіших етапів у підготовці до атестації є підвищення кваліфікації.

     Виконавши випускні роботи, 18 березня сіли за парти водночас 238 слухачів. Серед них – 55 методистів із аграрних технікумів і коледжів України, понад 180 осіб завідувачі лабораторіями і майстри виробничого навчання.

     Навчальна програма розроблена таким чином, щоб охопити основні напрямки роботи педагогічного працівника. Тут і зміни в правилах прийому до вузів у 2019 році, нові завдання освіти у вимірі сучасних інтеграційних процесів, нормативно-методичне забезпечення освітнього процесу ЗВО, інформаційно-комунікаційні технології, ціннісні орієнтації сучасної молоді, інноваційні процеси в стимулюванні освітянських змін тощо.

     Із вступною лекцією перед слухачами курсів виступив ректор університету професор Станіслав Ніколаєнко. Він наголосив на тому, які виклики сьогодні стоять перед закладами вищої освіти і як в контексті цього повинні перебудовувати свою роботу педагогічні працівники.

     Конкуренція між окремими вишами заставляє робити сьогодні те, що інші думають зробити завтра.
     Проректор з навчально-виховної роботи, д.е.н. професор Сергій Кваша у своєму виступі показав, як Україна конкурує з іншими державами світу в різних галузях господарювання, зокрема в освіті, і які перспективи в цьому процесі.

     Заплановані також лекції Олени Глазунової, щодо інформаційно-комунікаційних технологій у навчальному процесі, Віталія Шморгуна, завідувача кафедри психології про сучасні технології в діяльності педагогічних працівників тощо.

     Будуть висвітлені питання дуальної освіти, управлінсько-методичного супроводу організації освітнього процесу у контексті компетентнісного підходу.

     У четвер 21 березня методисти з інших навчальних закладів виявили бажання бути присутніми на дні відкритих дверей.
     Після закінчення навчання слухачі курсів підвищення кваліфікації одержать свідоцтва.

Марія Кулаєць,
директор ННІ післядипломної освіти

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook