Проведено відбірковий тур дебатів «Ultima ratio»

19 березня 2019, 11:11

 

     Інтерпретувати фактичні обставини, знайти релевантні аргументи і відстояти свою позицію – надважливі вміння для юриста. «Прокачати» їх можна було в четвер, 15 березня на відбірковому турі VI Всеукраїнського турніру з класичних судових дебатів з господарського права «Ultima ratio». Захід проводився Київським осередком Ліги студентів АПУ за підтримки юридичного факультету НУБіП України.   
 У змаганнях взяли участь 3 команди: Justice (КНУ ім. Т. Шевченка), Могилянські позитивісти (НАУКМА) та Votum Victoria (КІМО).

     Суддями виступили як представники юридичних компаній – Яна Михайлюк, к.ю.н., радник ЮФ «TOTUM» та Богдана Човганюк, адвокат Eterna Law, так і представники кафедри цивільного та господарського права юридичного факультету НУБіП України: д.ю.н., завідувач кафедри Олексій Піддубний, к.ю.н., доцент кафедри Лілія Панькова та к.ю.н., доцент кафедри Інна Горіславська.

     Дебати проводились у три раунди, що дозволило кожній команді представити різні правові позиції та максимально проявити себе. Варто відзначити високий рівень підготовки меморандумів командами та достойне представлення власної позиції.
     Оцінювали гру за декількома критеріями: інтерпретація фактичних обставин справи, знання та застосування права, рівень ораторського мистецтва та командну роботу.
     За оцінками суддів, 
    - 1 місце здобула команда «Justice» у складі Катерини Бернас та Вікторії Сологуб. Дівчата отримали низку привілеїв від організаторів Всеукраїнського етапу турніру, зокрема пряме попадання до фіналу з форою у +4 бали та покриття організаційного внеску партнерами, а також приємний бонус від Київського осередку – сертифікат на безкоштовну участь в будь-якому заході осередку.
     - 2 місце та сертифікат на знижку 50% на участь в будь-якому заході осередку здобула команда «Votum Victoria» (Софія Пеньковська та Еліна Краснікова). 
     - 3 місце та сертифікат на знижку 50% на участь в будь-якому заході осередку здобула команда «Могилянські позитивісти» (Андрій Рябоконь та Олександр Цуркан).
     Дякуємо партнерам Ліги студентів АПУ: Річному партнеру Ario, Офіційному партнеру Totum та партнеру Київського осередку Ліги студентів АПУ Eterna Law за підтримку та віру в молоде покоління юристів. 
 Київський осередок Ліги студентів АПУ висловлює окрему вдячність юридичному факультету НУБіП України, який люб’язно відкрив свої двері для проведення школи та посприяв в організації заходу.

Пишаємося співпрацею з кращими!

Завідувач кафедри 
цивільного та господарського права Олексій Піддубний
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook