Факультет землевпорядкування продовжує активно проводити виїзні майстер-класи з використання безпілотних літальних апаратів в геодезії та землеустрої

17 березня 2019 року

     Цього разу в об’єктив квадрокоптера потрапило м. Прилуки, що на Чернігівщині. 14 березня 2019 року заступник декана факультету землевпорядкування Олександр Шевченко і доцент кафедри землевпорядного проектування Олександр Чумаченко відвідали Прилуцький агротехнічний коледж, де зустрілися із студентами 2-3 курсів відділень «Землевпорядкування» та «Будівництво, обслуговування і ремонт гідромеліоративних споруд». Цю зустріч організовано завдяки випускнику коледжу, депутату Прилуцької міської ради, а нині аспіранту кафедри управління земельними ресурсами НУБіП Дмитру Третяченку.

     Розпочався візит представників факультету землевпорядкування зі знайомства з директором Прилуцького агротехнічного коледжу Павлом Черніковим. Він розповів про стан справ у коледжі, познайомив з робочим колективом, матеріально-технічною базою. До розмови долучилися журналісти місцевого телеканалу, які взяли інтерв’ю у представників столичного вишу. Найбільш їх цікавили переваги навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, а також особливості та перспективи здобуття вищої освіти на факультеті землевпорядкування майбутніми інженерами-землевпорядниками.

     Подальша зустріч продовжилася в актовій залі, де відбувся майстер-клас, який вже традиційно складався з двох блоків – теоретичного і практичного. У першому блоці спікери ознайомили студентів з можливостями застосування безпілотних літальних апаратів у різних галузях, їх технічним параметрам та правилами експлуатації, а також детально охарактеризували специфіку даних, що отримують в результаті знімання. Під час доповіді, особливуувагу слухачів було акцентовано на використанні БПЛА при виконанні топографо-геодезичних робіт із землеустрою та кадастру.

     Практичний блок та подальше знайомство із можливостями сучасної літальної техніки продовжилося в польових умовах. Так, в межах території Прилуцького агротехнічного коледжу, було успішно проведено знімання із задіянням квадрокоптера DJI Matrice 100 на площі 3,02 га. Під час проведення майстер-класу студенти та викладачі були приємно здивовані можливостями даного БПЛА. Пізнавальним та цікавим був процес підготовки та формування польотного завдання (місії), що дозволило в автоматичному режимі виконати знімання за запрограмованим маршрутом території коледжу тривалістю 7 хвилин на висоті 60 м. По завершенню польотного завдання та успішного приземлення БПЛА, була проведена камеральна обробка відзнятого матеріалу за допомогою програмного забезпечення AgisoftPhotoScan, в результаті якої було отримано цифрову модель місцевості та ортофотоплан коледжу та прилеглої до нього території.

     Проведений у такий спосіб майстер-клас ще раз довів, що факультет землевпорядкування НУБіП України володіє сучасними технологіями використання безпілотних літальних апаратів не тільки на словах, а й на ділі та охоче ділиться й пропагандує їх серед майбутніх фахівців галузі геодезіі та землеустрою.

     На завершення заступник декана факультету землевпорядкування Олександр Шевченко ознайомив випускників коледжу студентів із подальшими перспективами навчання у НУБіП України, особливостями вступної кампанії 2019 року та запросив їх на День відкритих дверей, що відбудеться 21 березня 2019 року, відповів на всі питання учасників зустрічі.


Наталія Мединська,
доцент кафедри земельного кадастру 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook