Переможцями 29-ої спартакіади Здоров’я НУБіП України 2018-2019 н.р. із шахів стала команда факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

14 березня 2019 року

 

     З 27 лютого до 12 березня в НУБіП України проходили змагання серед наукових, науково-педагогічних працівників і співробітників з шахів. Ці змагання були вже третім турніром з шахів для викладачів і співробітників університету в цьому навчальному році, що свідчить до відношення до такого інтелектуального виду спорту як шахи.

     Цього року регламент змагань з шахів був достатньо цікавим і водночас складним. В турнірі взяли участь збірні командами 10 факультетів, двох ННІ та ННЦ виховної роботи і соціального розвитку, всього 78 осіб, з них 16 жінок. Серед учасників змагань 3 декани, 10 професорів. Кожна команда виставляла на тур по 5 гравців, з яких обов’язково мала бути одна жінка. Усі партії грали за шаховим годинником.

     На першому етапі 16 команд змагались у 4 групах за коловою системою. Враховуючи велику кількість учасників змагання в групах проводились в різні дні. Кожного ігрового дня команди грали по два тури. Дві кращі команди з кожної групи виходили до наступного кола змагань. Шахами і шаховими годинниками забезпечив учасників змагань шаховий клуб НУБіП України.
     На другому етапі – 8 кращих команд за жеребкуванням склали 4 пари з урахуванням зайнятих місць у групах. На третьому етапі переможці пар склали фінальну четвірку і за коловою системою розіграли 1 – 4 місця, а переможені команди у парах розіграли 5-8 місця. 

     Отже останній ігровий день мав вирішити результати турніру. Фінальні ігри проходили в дуже напруженій боротьбі, в окремих партіях перемога здобувалась на останніх секундах відведеного на гру часу. Викладачі команд, які входять до десятки кращих шахістів університету підтвердили свій клас. Доля першого місця вирішувалась в останньому турі. 

    Переможцем стала команда факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК (капітан команди Олександр Савченко, в.о. завідувача кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів) перемігши усі команди з якими зустрічались та випередила команду агробіологічного факультету (капітан команди Юрій Слєпцов, доцент кафедри овочівництва та закритого ґрунту), переможця турніру минулого року. Доречно відмітити, що протягом турніру, з семи турів, члени команди Гудзенко Максим Миколайович та Паламарчук Ігор Павлович не програли жодної партії.

 

     Нагородження призерів змагань проводив голова первинної профспілкової організації НУБіП України Ростислав Тарасенко.

 

     У підсумку призерами змагань спартакіади «Здоров’я» НУБіП України з шахів стали:

          1 місце – команда факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК в складі:
Савченко Олександр Аркадійович, завідувач кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів;
Плющ Сергій Віталійович, молодший науковий співробітник каф технології м’ясних, рибних та морепродуктів;
Паламарчук Ігор Павлович, професор кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК;
Гудзенко Максим Миколайович, завідувач лабораторіями кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК;
Штонда Оксана Анатоліївна, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів;
Олейніков Дмитро Юрійович, стажер кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів.

           Підсумковий протокол змагань, списки учасників, результати ігор в групах, стикових ігор, ігор у фіналі розміщені на сторінці Спорт/ Протоколи змагань (https://nubip.edu.ua/node/3317).

В усі ігрові дні в організації і суддівстві змагань з шахів приймали участь члени збірної команди університету з шахів Геннадій БондарВладислав Павлюченко студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства.

Фото з турніру – Геннадія Кушановафотостудія НУБіП України.

 Колектив факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК на чолі з деканом Ларисою Вацлавіною Баль-Прилипко дякує за участь в змаганнях та від щирого серця вітає з яскравою перемогою:

Максима Гудзенка, Олександра Савченко, Сергія Плюща,

Оксану Штонду та Дмитра Олєйнікова.

Дякуємо всім учасникам змагань!

Юрій Сухенко,
завідувач кафедри процесів і обладнання
переробки продукції АПК

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook