Секрети вирощування тропічних та субтропічних рослин студенти спеціальності "Садівництво та виноградарство" НУБіП пізнавали на виїзному занятті у НБС ім. М.М. Гришка

7 березня 2019, 10:49
Якщо не знаєте, як і куди втекти від ранньовесняної депресивної сірості, – цей фоторепортаж саме для вас.

     5 березня в оранжерейному комплексі Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка, доцентом кафедри садівництва ім проф. В.Л. Симиренка Наталією Шевчук, було проведено заплановані виїзні практичні заняття для студентів агробіологічного факультету, які вивчають дисципліну «Декоративне садівництво». Мета: ознайомитись із асортиментом рослин для зимових садів та особливостями їх вирощування. Перше, що відчули студенти – своєрідний шок від неочікуваної яскравості квітучих азалій, коли не видно листя, а лише водоспади квітів. Далі були орхідеї, плодовий субтропічний сад, чудова колекція кактусів та інших сукулентів.

     Родзинкою стала екскурсія у головну оранжерею із тропічним садом, де можна відчути себе справжнім Мауглі, загубитись серед пальм, фікусів, бананів, буйних ліан.

     У кожній з оранжерей свій мікроклімат, для окремих груп рослин готуються спеціальні грунтосуміші, а деякі, наприклад, орхідеї, ростуть без грунту, адже вони належать до епіфітів і поселяються на деревах.

     З одного боку студентам потрібно було засвоїти величезний обсяг інформації, а з іншого, – встигнути все сфотографувати і відразу ж поділитись красою у Facebook, адже емоції зашкалювали.

     Трохи статистики: колекційний фонд тропічних і субтропічних рослин НБС – унікальний і становить більше 3000 зразків. Його гордістю є колекції орхідних, бромелієвих, бегонієвих, лілійних, вересових, сукулентів. Лише орхідей тут понад 600 видів, сортів та гібридів.

 

     Ми дуже вдячні нашим давнім друзям і колегам – співробітникам оранжерейного комплексу і особисто директору НБС Наталії Заїменко за сприяння у проведенні практичних занять для наших студентів, можливості побачити красу тропічних і субтропічних рослин, дізнатись про секрети їх вирощування.

Наталія Шевчук,
доцент кафедри садівництва
ім. проф. В.Л. Симиренка НУБіП України

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook