Ректорат: дні відкритих дверей, контроль за якістю освітнього процесу та підготовка до відзначення Дня університету

4 березня 2019 року
     4 березня 2019 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. На нього завітали студенти магістратури гуманітарно-педагогічного факультету, які вивчають дисципліну «Керівник закладу освіти», аби на практиці закріпити знання з теми планування.

     Як зазначив ректор, планування, проведене на базі ННІ лісового і садово-паркового господарства, ще раз засвідчило: де сильні колективи кафедр, там неозброєним оком помітні позитивні зміни, відчуваються господарський підхід до облаштування лабораторій, стиль управління і розподілу завдань всім членам кафедри, а відповідно є результати в освітній та науковій діяльності. Практику таких нарад будемо продовжувати і вже наприкінці березня завітаємо до факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, зазначив ректор.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша зауважив, що крім начального процесу цього тижня увага буде приділена профорієнтаційній роботі: триває прийом робіт учасників олімпіади для вступу в університет, підготовка до днів відкритих дверей – 21 березня для випускників технікумів і коледжів, а 28 березня для школярів.

     Учений секретар Оксана Барановська представила порядок денний березневого засідання вченої ради, на якому планується заслухати звіт про виконання попереднього рішення щодо якості підготовки фахівців на факультеті інформаційних технологій. Для цього буде створена комісія, яка ретельно це перевірить.

     Голова Студентської організації Максим Паламарчук проінформував, що за результатами зустрічі ректорату зі студентським активом вирішено поглибити і систематизувати взаємодію органів студентського самоврядування зі старостами академічних груп. Щодо заходів, то 6 березня планується провести гала-концерт фіналу конкурсу «Краса НУБіП 2019».

     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко анонсував весняний кадровий конкурс: до обрання пропонуються вакансії 16 завідувачів кафедрами та 25 професорів.

     Директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко проінформував про подачу заявки на фінансування продовження курсу з безпеки харчування та нового курсу з розвитку сільських територій у співпраці з Університету штату Пенсильванія (США).

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про ремонтні роботи в навчальному корпусі №1 та гуртожитку №4. Особлива увага цього тижня буде прикута до СОТ «Академічний»: туди відбувають фахівці та матеріали для закладення нових 10 будиночків для відпочинку. Голови профкомів співробітників Ростислав Тарасенко та Олексій Муравський анонсували попередній запис на відпочинок влітку.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на підготовці нових наукових проектів для участі в конкурсі 2020 року, семінарі з написання статей для міжнародних видань, які входять до наукометричних баз Скопус та Вебофсайнс.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – підготуватися до проведення днів відкритих дверей, організувати привітання жінок з нагоди Міжнародного жіночого дня, провести три наради, на яких розібрати ситуацію в гуртожитках, перевірити готовність випускників бакалаврату до ЗНО з іноземної мови при вступі до магістратури, розробити профілактично-інформаційні заходи щодо паління, контролювати хід розподілу держзамовлення в магістратуру. Валерію Іщенку – уточнити план ремонтних робіт на 2019 рік з урахуванням змін і пропозицій, розробити порядок використання конференц-залів та актової зали, розробити проекти реконструкції вхідної групи в навчальному корпусі №11 та зали проведення засідань вченої ради в навчальному корпусі №12.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook