Нарада з планування: від роботи колективу кафедри залежить якість освітнього процесу

1 березня 2019 року

     У перший день весни в Національному університеті біоресурсів і природокористування України пройшла нарада з планування на березень. Цього разу для керівників структурних підрозділів і служб двері гостинно відкрив ННІ лісового і садово-паркового господарства. Як зазначив ректор Станіслав Ніколаєнко, традиція відвідувати факультети та ННІ, бувати в аудиторіях і лабораторіях, бачити на власні очі чим живуть кафедри і деканати та дирекції дає можливість з боку поглянути на власний стиль роботи, стимулює до поліпшення якості.

 

 

 

 

 

     Як і сам інститут, лабораторії і колектив його – унікальні. Учасники наради відвідали числені лабораторії, унікальний ботанічний сад, найстарший навчальний корпус №1, у якому вже майже завершений облаштування холу, музей лісових звірів і птахів тощо. Робота з оновлення бази проведена величезна і це помітно, зазначив ректор. Тож колективам кафедр потрібно використовувати свій потенціал, зокрема в профорієнтаційній роботі, адже саме від кафедри сьогодні залежить якість підготовки фахівців, відбір талановитої молоді, провадження інноваційних наукових досліджень.

 

     Після пізнавальної і показової в доброму сенсі цього слова екскурсії власне і розпочалося планування. Проректор з навчальної і наукової роботи Сергій Кваша головними завданнями на березень означив проведення днів відкритих дверей для випускників коледжів і технікумів 21 березня, шкіл – 28 березня, дистанційний етап олімпіади для вступу в університет, зріз знань для студентів 4-го курсу, засідання рад роботодавців всіх факультетів і ННІ, успішне проведення І етапу всеукраїнських студентських олімпіад і делегування переможців на ІІ етап.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук анонсував відкриття центру полоністики та підписання угод про подвійні дипломи з французькими університетами. Що ж до фінансів, то вже готовий до затвердження план діяльності госпрозрахункових підрозділів та поступово ліквідовується заборгованість плати за навчання.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко оголосив про початок прийому документів на навчання в аспірантурі за контрактом, підготовки наукових проектів на конкурс Міністерства освіти і науки, проведення семінару з просування публікацій в виданнях, які входять до науковометричних баз Скопус і Вебофсайнс. У навчально-дослідних господарствах тривають останні приготування до весняних польових робіт, до яких будуть залучені студенти на проходження практики. 

     Головний інженер Олег Самсонюк доповідаючи про перебіг ремонтних робіт зазначив, що у березні планується завершити фасад гуртожитку №4 та замінити в ньому електромережі. Вже розроблені і затверджені проекти та плани реконструкції вхідної групи до університетського стадіону та будиночків для відпочинку в СОТ «Академічний».

 

 

     Учений секретар Оксана Барановська представила загальний план роботи на березень. Наступна така нарада відбудеться на базі факультету захисту рослин, біотехнологій та екології. Його декан Микола Доля висловив готовність зустрічати делегацію та запевним, що максимум зусиль будуть прикладені до оновлення лабораторій, яких на факультеті 19. Декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук оголосив про курси англійської від Центру вивчення іноземних мов, які допоможуть при складанні ЗНО при вступі до магістратури. Умови та контактні дані розміщені на сторінці Центру.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко зазначив, що саме кафедра є осердям освітнього процесу, вона і забезпечує якість. Від її завідувача і викладачів залежить успішне виконання покладених державою завдань: якісної підготовки фахівців і проведення наукових досліджень, адже НУБіП саме тим і відрізняється, що ми не просто транслюємо знання, а й створюємо нові. А для цього потрібно оновлювати лабораторії на кожному факультеті та ННІ, плідно співпрацювати з бізнесом, проводити форум для підприємців, на якому демонструвати і пропонувати власні розробки та послуги, створювати центри практичного навчання, і одне із головних завдань – проводити копітку системну профорієнтаційну роботу. В університети світового класу студенти йдуть за знаннями до конкретного професора, а не через відомий бренд чи популярну спеціальність.

 

 

 

Денис Рудень


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook