Тренінг для лісових пожежників на базі Рівненського природного заповідника

21 лютого 2019 року
м. Сарни

  Cпівробітники Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж, науково-педагогічні працівники кафедри лісівництваНаціонального університету біоресурсів і природокористування України С. Зібцев, О. Сошенський та В. Гуменюк провели 21 лютого семінар-тренінг: «Підвищення індивідуальної безпеки пожежників, ефективності запобігання, виявлення, реагування та гасіння пожеж в умовах Транскордонної Рамсарської території «Ольмани – Переброди» для працівників державної лісової охорони Рівненського природного заповідника, а також представників регіонального відділу ДСНС України, об’єднаних територіальних громад, Рокитнянського та Дубровицького лісгоспів.

 

 

      Тренінг організовано в межах проекту ЄС «Створення умов для спільного управління та сталого використання природних ресурсів водно-болотного угіддя «Транскордонна Рамсарська територія «Ольмани – Переброди».

       Метою тренінгу було покращення теоретичного та практичного рівня дій лісових пожежників та керівників гасіння щодо організації охорони лісів від пожеж, безпечного гасіння, прогнозування поведінки пожежі на основі оцінки погодних умов, вибору стратегії та тактики гасіння пожежі. Тренінг проходив у вигляді доповідей та виконання практичних задач на основі представленого матеріалу.

 

           В тренінгу також взяла участь Alaina Mallette, Fullbright scholar MS із США, яка виступила із доповідю: "Досвід управління природними пожежами на прикладі США та Мексики" під час якої представила систему Incident Command System (ICS), яка застосовується в США.

 Програма тренінгу - sites/default/files/u184/programa_treningu_21.02.19_rpz-v.5_0.pdf

Олександр Сошенський, Василь Гуменюк, співробітники
Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж,
НПП кафедри лісівництва НУБіП України

 

  
  
  
   
  
  
  
  
  
  



Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook