Забезпечення якості вищої освіти, інноваційні підходи в навчанні та викладанні – у центрі уваги методичного семінару

16 січня 2019 року

IMG 5887  Вже стало традицією в січні у нашому інституті проводити семінари для підвищення кваліфікації НПП.

  15 січня відбувся методичний семінар «Організація освітнього процесу: нормативно-правова база та інноваційні підходи».

  Заступник директора з навчальної та навчально-методичної роботи Степанія Білик презентувала слухачам семінару доповідь на тему: «Нормативно-правова база організації освітнього процесу  у ЗВО».


  Основна увага була зосереджена на важливих засадах Закону України «Про вищу освіту» та змінах до Постанови Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 р. № 1187 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності закладів освіти», внесених відповідно до Постанови КМУ від 10.05.2018 р. № 347.

IMG 5892  Заступник директора зупинилася на системі забезпечення якості вищої освіти, запровадженні нових інноваційних підходів у навчанні та викладанні, а також проінформувала про затвердження МОН нових стандартів вищої освіти, створення нових інституцій.

  Потім Степанія Григорівна ознайомила слухачів семінару із змістом доповіді міністра освіти і науки України Лілії Гриневич «Вища освіта України в контексті розвитку ЄПВО», презентованої міністром в НУБіП України 14 січня. Розмова присвячувалась світоглядному документу – Паризькому комюніке, який визначає напрямок розвитку простору європейської вищої освіти на найближчі два роки.

IMG 5888  Основні акценти Паризького комюніке: забезпечення якості освіти,  автоматичне визнання кваліфікацій, гармонізація додатку до диплому, кваліфікації короткого циклу та ін. Особлива увага приділена механізмам забезпечення якості вищої освіти, де головною лінією є академічна доброчесність

   Не оминула увагою міністр освіти і науки України і тісний зв’язок з ринком праці, як інструмент забезпечення якості освіти. Також аналізувались здобутки минулого року, зокрема: перезавантаження НАЗЯВО, затвердження нових стандартів вищої освіти, ЗНО для вступу в магістратуру на правничі спеціальності та окреме вікно в Еразмус+.

IMG 5905  Інформацію про інноваційні підходи щодо організації освітнього процесу, наукову та практичну підготовку студентів за кордоном представив на семінарі доцент кафедри лісового і садово-паркового господарства Дмитро Бідолах, який проходив стажування в Жешувському університеті (Польща) за програмою академічної мобільності в рамках ERASMUS+.

  Відповідальний секретар приймальної комісії Богдан Луговий доповів про новації вступної кампанії 2019 року.

  Завідувач навчального відділу Галина Христенко ознайомила присутніх з основними питаннями організації освітнього процесу в інституті в другому семестрі 2018-2019 н.р.

IMG 5910  Директор інституту Мирон Жибак, підводячи підсумки, зупинився на  першочергових завданнях розвитку навчального закладу та підготовці до святкування 60-ти річчя, наголосив на викликах, що стоять  перед вищою освітою сьогодні.

IMG 5914

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook