Навчально-методичний семінар «Модель AGMEMOD та побудова сценаріїв» підводимо підсумки

10 лютого 2019, 10:00

З 29 січня  по 01 лютого 2019 року на базі економічного факультету НУБіП України на кафедрі глобальної економіки проходив, навчально-методичний семінар «Модель AGMEMOD та побудова сценаріїв». Лектором курсу була Марія Богонос, яка спеціально прилетіла для проведення семінару в Київ з Іспанії, де Марія працює в Scientific/Technical project officer Joint Recearch Centre (JRC), European Commision.

     Так вже 01 лютого 2019 учасникам семінару було вручено сертифікати.  При врученні сертифікатів декан економічного факультету, професор Анатолій Діброва, який наголосив, про важливість застосування сучасних методів при моделюванні та прогнозуванні економічних процесів. За допомогою AGMEMOD можна доволі точно проаналізувати вплив політичних сценаріїв, що дозволить підвищувати якість дослідницьких робіт на всіх рівнях. Модель нині включена до магістерської та аспірантської програм економічного факультету. Її практичне застосування сприятиме підвищенню кваліфікації викладачів та буде використовуватися для публікації наукових статей. 

    Урочисто від імені ректора університету Станіслава Ніколаєнка учасників семінару привітав проректор з навчальної і наукової роботи, академік НААН України, професор Сергій Кваша, який відмітив унікальність моделі AGMEMOD, а також можливість її практичного застосування у навчальному процесі, підвищення кваліфікації викладачів та подальшого використання для публікації наукових статей, він висловив надію що отримані нові знання допоможуть у наковій роботі.  
     Далі слово взяла лектор та авторка проекту Марія Богонос, яка відмітила, що моделювати аграрну політику непросто, тому вдвічі приємніше, що НУБіП має для цього ресурси, які дозволяють зробити це грамотно.

    Сертифікати отримали 25 осіб, серед яких науково-педагогічні працівники, аспіранти, економічного факультету НУБіП України, аспіранти Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, науково-педагогічні працівники Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка, науково-педагогічні працівники Одеського національного економічного університету, старші наукові співробітники ННЦ «Інститут аграрної економіки» НААН.

        В тому числі  аспірнати кафедри економіки праці та соціального розвитку Євген Гнатенко та Анна Гриценко.

   Ознайомлення з особливостями моделювання на основі «AGMEMOD» дозволить не лише підвищити якість наукових досліджень, залучити сучасні європейські технології для прогнозування розвитку аграрного сектору країни, стану аграрних ринків, а й сприятиме підвищенню рівня обґрунтованості аграрної політики, адаптації процедур розробки регуляторної політики до практики ЄС».

Віталій Нагорний  
 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook