Роботу розпочато: Геноміка для покращення стійкості та конкурентоспроможності тваринництва України

2 лютого 2019 року
     Керуючись метою підвищення продуктивності молочних ферм в Україні разом з компанією Гено Глобал, науковці університету започаткували науково-освітній проект.

     З метою формалізації угоди 28 січня в університеті Oslo Metropolitan University (м. Осло, Норвегія) був підписаний меморандум про співпрацю між Україною і Норвегією. Основний документ був підписаний прем'єр-міністром Норвегії пані Ерна Сольберг (Erna Solberg) та прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Після цього була підписана низка меморандумів по основних напрямах співпраці в галузях науки, виробництва, суспільної діяльності. Між Національним університетом біоресурсів і природокористування України і генетичною компанією Гено (Geno) та НВО «Прогрес» Україна підписано меморандум, який засвідчує наміри сторін щодо співпраці в аграрному секторі (молочне скотарство) і передбачає спільну науково-освітню діяльність, обмін навчальними програмами для підготовки фахівців. Компанія Гено тісно співпрацює з Норвезьким університетом наук про життя (Norwegian University of Life Sciences, https://www.nmbu.no/en), з яким НУБіП України має тісні зв’язки. Така співпраця передбачає обмін та підготовку фахівців освітнього ступеня магістр, аспірантів та докторантів. Українською делегацією був відвіданий Норвезький університетом наук про життя та його господарства.

     Українську делегацію представляв професор С. Ю. Рубан, а компанію Гено директор з міжнародного розвитку Трігве Солберг (Trygve R. Solberg).

 

Сергій Рубан,
завідувач кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин
Олександр Лабенко,
директор ННЦ міжнародної діяльності

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook