Продовжується співпраця зі школами подільського району

22 січня 2019 року

Сучасна людина має бути всебічно розвиненою, ініціативною, винахідливою, повинна мати значний запас знань, умінь і навичок, щоб бути конкурентноздатною в умовах нестабільності і різноманітності ринкової економіки. У зв'язку з цими змінами уся шкільна профорієнтаційна робота повинна сприяти професійному самовизначенню учнів, насамперед виявленню й розвитку схильностей і здібностей, формуванню мотивів вибору професії, професійних інтересів, моральних та інших якостей, важливих для майбутньої трудової діяльності.
У середніх та старших класах, коли зміст профорієнтаційної роботи спрямований на формування в учнів професійного самопізнання, визначення ними власних домінант у сфері професійного самовизначення, необхідна допомога викладачів ЗВО, влаштовуючи зустрічі з ними, бесіди, надання індивідуальних та групових консультацій, організація та проведення тренінгів,
співбесід, семінарів з елементами дискусії, залучаючи учнів до проектної діяльності, тобто створювати умови для ефективної самореалізації учнів у сфері професійного самовизначення шляхом їхньої участі в теоретико-практичних заходах профорієнтаційного напряму.
Профорієнтаційна робота в школі старшої ланки передбачає активізацію інтересів учнів до вибору професії, формування в них адекватного розуміння суті професії як такої, значущості процесу власного самовизначення. Саме тому 17 січня 2019 р. доцент кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Пономаренко О.Г., відвідала подільські загальноосвітні середні школи № 114, № 243, № 242 де ознайомила учнів 10 – 11 класів зі структурою нашого університету, поінформувала про ліцензовані спеціальності, за якими здійснюється навчання, пріоритетні напрями навчання, подвійне дипломування, умовами вступу до нашого вишу, що дає участь в олімпіаді при вступі та відвідування підготовчих курсів, розвинуту інфраструктуру, культурно-масові та спортивні заходи, а також запросила на екскурсію до НУБІП та Дні відкритих дверей у 2019 році.

Доцент кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей
О. Пономаренко

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook