Уроки зайнятості "Чинники успішного працевлаштування"

16 січня 2019 року

 Молодь є специфічною соціально економічної групою населення, яка потребує додаткових заходів підтримки на ринку праці. Аналіз причин молодіжного безробіття свідчить, що основними факторами, які впливають на працевлаштування молоді є особистий потенціал і самооцінка, мотиви і ціннісні орієнтації, ступінь професійного самовизначення, рівень і якість освіти, місце проживання, ступінь поінформованості.

Саме тому з метою надання студентам випускних курсів коледжу допомоги з питань працевлаштування в коледжі запроваджено проведення циклу уроків зайнятості «Чинники успішного працевлаштування». Коло питань, які розглядаються на цих уроках: «Законодавчі акти та нормативні документи з питань регулювання ринку праці та зайнятості», «Молодь на ринку праці», «Техніка самостійного пошуку роботи», «Самозайнятість. Організація підприємницької діяльності». В програмі також практичні заняття в районному центрі зайнятості з питань порядку реєстрації, пошуку роботи через вебпортали служби зайнятості, складання та розміщення резюме, розробка програм кар’єрного зростання, презентації власного творчого потенціалу.

18 грудня заняття на тему: «Молодь на ринку праці» відбулося безпосередньо у Бобровицькому відділенні сприяння зайнятості Носівської філії Чернігівського обласного центру зайнятості для студентів групи Р-41.

Фахівець з профорієнтації центру зайнятості Ющенко Т.О. провела екскурсію по районному центру зайнятості, поінформувала про зміни, які відбуваються на ринку праці, ознайомила з положеннями Закону України «Про зайнятість населення» щодо стимулювання працевлаштування громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та переліком послуг, що надає служба зайнятості, розповіла про переваги легальної зайнятості в Україні.

Активність при обговоренні викликали питання працевлаштування молоді за робітничими професіями після закінчення навчання, техніки пошуку роботи, опрацювання джерел пошуку вакансій, складання резюме.

  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook