Курс лекцій «Smart grid технології в електроенергетиці» від вчених університету студентам Варшавського університету наук про життя

11 січня 2019 року

Вчена рада факультету інженерії продукції Варшавського університету наук про життя враховуючи багатолітній досвід розробок Smart Grid технологій та публікацій вчених ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України, запропонували прочитати курс лекцій, включивши у навчальний план дисципліну «Smart grid технології в електроенергетиці».

Курс лекцій складається з трьох частин по 20 годин і стосується новітнього, інноваційного напряму розвитку електроенергетичних систем – створення для даної галузі розумних, інтелектуальних технологій. Слухачами курсу є студенти факультету інженерії продукції (спеціальність «Технології відновлюваної енергетики») і студенти ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, що навчаються за магістерською програмою подвійних дипломів «Енергетика і автоматика біотехнологічних систем в АПК».

Лекції проходять у оснащеній мультимедійними засобами лабораторії. Для підвищення дисципліни у студентів двері в аудиторію можна відкрити тільки ключом від замка (із зовні ручка відсутня, з внутрішньої є, вийти можна). Коли викладач зайшов в аудиторію і закрив двері – зайти уже неможливо.
Відвідування занять 95…98%, на кожній лекції заповнюється опитувальний лист. Студентам допускається пропущення до 3 занять по курсу без поважних причин, при більшій кількості можна попасти на відрахування, або ж студента чекає обов’язкове тривале відпрацювання пропусків.

Серед переліку дисциплін є «Семінар з дипломного проектування», як правило його веде провідний професор кафедри. На кожному семінарі почергово розглядаються дипломні роботи студентів, виконується захист положень розділів дипломної роботи (дуже розумно і правильно). Таким чином кафедра надає додаткові знання і здійснює чіткий поточний контроль виконання дипломних робіт.
Досвід читання лекцій у закордонних ЗВО є дуже цікавим, важливим і його потрібно розширювати, це накладає дуже високі вимоги до лектора, матеріалу, що він представляє, володіння аудиторією, сприяє зростанню іміджу нашого університету.

Володимир Козирський,
директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook