У ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження підвели підсумки за 2018 рік та сформулювали завдання на 2019!

28 грудня 2018 року

27 грудня 2018 року відбувся збори трудового колективу ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Головним питанням став звіт «Про результати діяльності ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження у 2018 р. та завдання на 2019 р. у рамках виконання програми розвитку НУБіП України «Голосіївська ініціатива − 2020».
Директор ННІ Володимир Козирський у своїй доповіді він наголосив, що хоч 2018 рік був продуктивним у роботі колективу проте у наступному році потрібно невідкладно вирішувати нагальні завдання, що стоять перед інститутом. У першу чергу це активізація профорієнтаційної роботи та пошук «свого» студента. У сучасних реаліях жорсткої конкуренції вузів під час прийомної компанії досягнення успіху можливе лише у випадку злагодженої роботи всього колективу.

Серед задач також надалі поліпшувати якість викладання дисциплін, матеріально-технічну базу та методичне забезпечення навчального процесу, так як анкетування студентів показує, що в цих напрямках ще потрібно працювати.
Потрібно виробити механізм максимального забезпечення спроможності випускників бути адаптованими до попиту на вітчизняному і міжнародному ринку праці, що можливо досягнути перебуваючи у постійному діалозі з радою роботодавців та надаючи можливість студентам проходити практику на найсучасніших підприємствах.
Не варто забувати також про запобігання професійного вигорання, постійно розвиватися як науково-педагогічний працівник, вчений та особистість.
Одним з досягнень інституту у 2018 році є відкриття нової спеціальності 144 «Теплоенергетика», так завданням на 2019 рік є набір на неї першої групи.
Сьогодні у ННІ навчається 665 студентів денної та 197 заочної форми навчання, з них на програмах підготовки бакалаврів: 434 – денна та 115 – заочна форма навчання, магістрів: 221 – денна та 83 – заочна форма навчання.
У складних умовах нинішньої вступної кампанії в 2018 році студентами ННІ стали 294 вступника, у т.ч. 156 магістрів і 138 бакалаврів.
Навчальний процес сьогодні забезпечують 25 докторів наук, професорів, 65 кандидатів наук, доцентів, старших викладачів та асистентів.
Продовжується співпраця з Варшавським університетом наук про життя. У рамках програми подвійних дипломів цьогоріч троє магістрів отримають одночасно диплом НУБіП України та Варшавського університету наук про життя, успішно захистивши магістерські роботи на міжнародні екзаменаційній комісії. У 2018 році на програму подвійних дипломів зараховані і проходять навчання у Варшаві студенти інституту – Василенко Максим і Даніїл Чернишов.

Успішним рік був і для учасників всеукраїнських олімпіад. Автоматники зайняли перше місце серед команд та друге у особистому заліку у Всеукраїнській олімпіаді зі спеціальності "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології", а енергетики зайняли перше місце у командному заліку та перше у індивідуальному у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» («Енергетика сільськогосподарського виробництва») для студентів освітніх ступенів бакалавр та магістр та третє місце у ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Електротехнічні системи електроспоживання» серед вищих технічних навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації.
Студенти ННІ посіли призові місця на всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт друге та третє місце у II турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Електричні машини та апарати», що відбувся на базі Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського та третє місце у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».
Вже традиційно студенти інституту взяли участь у Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності «Електромонтажник – 2018», що проводиться у Харківському національному технічному університеті сільського господарства ім. Петра Василенка, ставши призерами цього конкурсу.
Не відстають від студентства і науково-педагогічні працівники. Співробітники кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. Акад. І.І. Мартиненека Алла Дудник, Тарас Лендєл і Дмитро Комарчук і ст. викладач кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Андрій Березюк у 2018 році отримали Премію Президента України. Також отримав державне фінансування науковий проект, присвячений розробці нових ресурсоефективних режимів вирощування рослинної продукції в тепличних комплексах, запропонований колективом молодих вчених кафедри АРС на чолі з доцентом кафедри Аллою Дудник.

Успішно ведуть свою роботу Міжнародна науково-технічна інтернет-конференція «Проблеми сучасної енергетики і автоматики в системі природокористування» та семінар «Електротехнології та електрообладнання в системі біоресурсів і природокористування», який проводиться під егідою Національної академії наук України.
Ведеться міжнародна співпраця з дослідницькими центрами Європи в межах якої завідувач кафедри фізики Бойко В.В. за тематикою досліджень домішкових кристалів включений в групу вчених від України (в складі 4 чоловік), що отримала запрошення для проведення досліджень у міжнародному науковому центрі в м. Гамбург (Німеччина) на синхротроні DESY.
У 2018 році у інституті з’явилися нові сучасні лабораторії: авторизована навчальна лабораторія Шнайдер Електрик «Засоби промислового контролю та енергоефективності в агропромисловому комплексі»; навчальна лабораторія робототехнічних комплексів та систем; навчальна лабораторія апаратури електричних станцій і підстанцій; навчально-наукова лабораторія регульованого електроприводу та моделювання
Під час капітального ремонту коридорів в навчальному корпусі №10, інформаційно-обчислювальний центр університету проводив одночасно реконструкцію комп’ютерної мережі корпусу, яка прокладалась понад 20 років тому і вже не в повній мірі відповідала вимогам сьогодення. До цієї реконструкції були залучені студенти спеціальності автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології.
Протягом звітного періоду у корпусі №8 відремонтовано 70% аудиторних приміщень. Ремонтні роботи виконані викладачами і студентськими бригадами.
Співдоповідачами директора ННІ виступили заступник директора з наукової роботи Микола Заблодський та завідувачі кафедр інституту.

 

 

Усі виступаючі позитивно оцінили роботу колективу та основними завданнями на 2019 рік у руслі виконання програми «Голосіївська ініціатива-2020» було визначено: посилення ефективності організації профорієнтаційної роботи; покращення якості практичного навчання студентів; посилення зв’язків з виробництвом, підвищення кількісних та якісних показників наукових публікацій НПП, докторантів і аспірантів в іноземних рейтингових журналах, у т.ч. тих, що індексуються в науково-метричних базах Scopus, Web of Science та ін.

 

Звіт за підсумками діяльності інституту у 2018 році затверджено одноголосно.

Вікторія Ликтей,

асистент кафедри електротехніки,

електромеханіки та електротехнологій
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook