Олександра Пархоменко аспірантка гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України – серед десятки кращих спортсменів Києва 2018 року

30 грудня 2018 року

До десятки кращих спортсменів Києва 2018 року з не олімпійських видів спорту увійшла Олександра Пархоменко аспірантка гуманітарно-педагогічного факультету, асистент кафедри комп’ютерних наук НУБіП України, заслужений майстер спорту України з радіоспорту, майстер спорту України зі спортивного орієнтування.

26 грудня у приміщенні «IQ бізнес центра» нагородження кращих спортсменів Києва проводив Вадим Гутцай директор Департаменту молоді та спорту Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), олімпійський чемпіон з фехтування.

Традиційно в кінці року в спорті визначаються кращі спортсмени країни, областей, спортивних організацій. В Києві десятку кращих спортсменів з олімпійських і окремо з не олімпійських видів спорту визначає Департамент молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за найбільшою сумою балів набраних спортсменами з різних видів спорту за зайняті 1-8 місця на Олімпійських Іграх, чемпіонатах і кубках світу, Європи, України, Києва відповідно до таблиці розробленої Міністерством молоді та спорту України. Наприклад за перше місце у змаганнях зі спортивної радіопеленгації спортсмену нараховується на чемпіонаті світу 1280 балів, на чемпіонаті Європи – 640 балів, України – 64 бали.

Олександра другий рік поспіль увійшла до когорти найсильніших столичних спортсменів, переможців і призерів чемпіонатів світу, Європи, які прославляють Київ і Україну на міжнародних змаганнях. У 2018 році Олександра завоювала 3 медалі на чемпіонаті світу зі спортивної радіопеленгації (вересень, Республіка Корея), 4 золоті медалі на чемпіонаті Європи з радіоспорту (травень, Республіка Молдова), 2 золоті і 1 срібну  медалі на чемпіонаті Європи зі спортивного радіоорієнтування (жовтень, Республіка Польща), багато призових місць на чемпіонатах України зі спортивної радіопеленгації, спортивного радіоорієнтування, спортивного орієнтування.

Найвищі спортивні досягнення Олександри стали результатом багаторічної плідної спільної роботи спортсменки з тренерами збірної міста Києва, України зі спортивного орієнтування (В’ячеслав і Тетяна Пархоменко), спортивної радіопеленгації (Микола і Надія Веліканови) виступах спортсменки у суміжних видах спорту: легкоатлетичний крос, лижні гонки, гірський біг, марафонські забіги, які поєднуються із заняттям разом з чоловіком історичними танцями, навчанням в аспірантурі, викладанням комп’ютерних наук в університеті і вихованням доньки! За багато років  спортсменка навчилась поєднувати важку роботу і отримувати задоволення, радість від важких фізичних, моральних навантажень і успішних фінішів.

Жоден спортсмен зі світової еліти на чемпіонаті світу не фінішує після години бігу по гірській місцевості з такою посмішкою і радістю як Олександра. Фото після фінішу Олександри і завоювання срібної медалі на чемпіонаті світу зі спортивної радіопеленгації у Болгарії на найважчій для спортсменів дистанції - пошуку "лис" на діапазоні 144 МГу:

 

:

 

 

Вітаємо Олександру, тренера спортсменки В’ячеслава Пархоменка, старшого викладача кафедри фізичного виховання, бажаємо і надалі гідно представляти наш університет на всеукраїнській і міжнародній арені!

Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання
гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook