Студенти – проектні менеджери на Міжнародному Форумі “INNOVATION MARKET”- 2018

23 листопада 2018, 14:51

Студенти – проектні менеджери на Міжнародному Форумі “INNOVATION MARKET”- 2018

22-23 листопада 2018 року студенти професійно-орієнтованої групи з управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту разом зі своїм наставником Тетяною Лобунець відвідали найінноваційнішу подію цієї осені – Міжнародний Форум “INNOVATION MARKET”- 2018.

Форум став місцем зустрічі новаторів, винахідників, виробників провідних інноваційних технологій, авторів Startup-проектів з представниками підприємств – потенційних споживачів, зацікавлених в технологічному оновленні виробничих процесів, акселераторами інвестиційних проектів, експертами в різних галузях економіки, консультантами у сфері захисту інтелектуальної власності, представниками авторитетних вітчизняних інвестиційно-фінансових установ, з політичними лідерами України та іншими особами, для яких актуальними є питання пов’язані з інноваціями та проектною діяльністю.

Відразу при вході на виставку студентів зустріла експозиція присвячена екологічному транспорту – електромобіль, електровелосипед та водний електротранспорт, яку організував Перший український журнал електротранспорту «ECODRIVE», який позиціонує себе як перший український масовий журнал про екологічний транспорт, інфраструктуру для електричних транспортних засобів, про «зелену» енергетику, сучасні гаджети та новинки в галузі eco-friendly технологій. Пердставлена техніка молодь дуже зацікавила, адже вважається транспортом майбутнього.

Досить багато було на виставці літаючих апаратів. Це і моделі літаків, і різнокаліберні квадрокоптери, і навіть «літаючий трактор». Останній є розробкою українських винахідників із Київщини. Він за один політ (15 хвилин з навантаженням 10 кг) може обробити до 4,5 гектарів поля, а за 4 години роботи – до 72 га площ.

Найбільшу увагу студентів привернули роботи та школи робототехніки і програмування. Зокрема, URobotix – компанія, що розробляє та впроваджує комплексні рішення для STEM освіти, спрямовані на отримання практичних навичок та знань. Навчальні набори розвивають базові навички програмування, логічного мислення, пояснюють основні принципи схемотехніки та відкривають захоплюючий світ електроніки.

Школа робототехніки та програмування «Дім роботів» інформувала про навчання на базі міжнародної програми Каліфорнійського політехнічного університету (NPU). А від інноваційного центру Сократ усіх зустрічав улюбленець виставки – робот Сократик, з яким студенти охоче «спілкувались».

Мандруючи виставкою, студенти познайомилися з представниками Відкритої науково-навчальної лабораторії кіберфізичних систем, які вразили своєю відданістю справі та патріотичністю. Вони на волонтерських засадах займаються розробкою протезів нижніх кінцівок, які розробили та друкують на 3D-принтері. Ці протези вже найближчим часом зможуть замінити кінцівки, втрачені нашими воїнами в зоні АТО.

Були на виставці представлені і успішні вітчизняні освітні інноваційні проекти. Студенти зацікавив один із таких – школа «Гімназія «А+»», яка розкриває потенціал кожного учня та вчить досягати поставленої цілі. Мета гімназії – створення для кожної дитини унікальний освітній простір, у якому цікаво навчатися та спілкуватися, де є все необхідне для розвитку здібностей, талантів та формування навичок ефективного лідерства. Майбутні бакалаври навіть пошкодували, що не мали змоги навчатись у такій школі… Значне місце на формі займала Всеукраїнська науково-технічна виставка-конкурс молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України», учасниками якої були школярі – члени МАН та студенти. Студенти ознайомилися із виставленими проектними ідеями і виявили бажання у майбутньому взяти участь у такому конкурсі.

У цьому році одне із провідних місць у форумі зайняла Державна система правової охорони інтелектуальної власності України, яка була представлена Державною організацією «Українське агентство з авторських та суміжних прав».

Дана організація проводила просвітницьку кампанію по захисту авторських прав та боротьбі із фальсифікатом. З цією метою вони влаштували своєрідний музей підробок, в рамках якого інформували відвідувачів про способи виявлення «оригінальних» речей та як відрізнити їх від фальсифікату.

Не менш цікаво ніж на виставці було і у головній залі, де виступали провідні вітчизняні та зарубіжні спікери. Зокрема, другий день форуму був присвячений державним та міжнародним програмам підтримки бізнесу, а відкрив його Перший віце-прем’єр-міністр України, Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів. Цього дня студентів найбільше цікавили теми існуючих програм підтримки бізнесу та фінансування бізнес-проектів.

Заключний день форуму був оголошений стартап-днем та включав в себе обговорення перспектив розвитку проектів від ідеї до інвестицій. Студенти із захопленням слухати про практики фінансування проектів, зокрема за допомогою фандрайзингу, краудфандингу та діючих грантових програм. Вони також дізналися, що у провідних країнах світу одним із найпопулярніших інвесторів стартапів є університети.

Загалом, інноваційна атмосфера заполонила студентів так, що ніхто не помітив як сплинув час і робота форуму підходила до свого завершення. Стомлені, але сповнені професійною інформацією, знайомствами та новими ідеями щодо написання власних проектів студенти залишили захід, ставлячи за мету реалізувати отримані знання на практиці в майбутньому.

Тетяна Лобунець

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook