Мотивація – важлива складова профорієнтаційної роботи

16 грудня 2018 року

Профорієнтаційна робота об’єднує! Яскравим прикладом цього був масштабний профорієнтаційний захід на базі СЗШ №243 Подільського району м. Києва серед учнів 8-11 класів. Участь у ньому взяли студентська організація факультету захисту рослин, біотехнології та екології та викладачі ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження, а саме: директор ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження, доктор технічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України - Козирський Володимир Вікторович; Лисенко Віталій Пилипович - доктор технічних наук, професор, Заслужений працівник освіти України, завідувач кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка; кандидат технічних наук, доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Решетюк Володимир Михайлович.
Саме ці науково-педагогічні працівники, разом з директором школи Ліною Олександрівною Матвєєвою і завучем Оленою Василівною склали поважне журі цього заходу.

Адже Рада роботодавців ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, разом із його дирекцією підготували нагороду, яку тримали в таємниці до кінця. Це уже третій захід, що реалізується в рамках співпраці Інституту і школи, відповідно до Програми діяльності на 2018-2019 навчальний рік. І все це направлено на виявлення талановитих учнів і їх подальшому навчання в університеті!
Студенти 4 курсу 2 групи напряму підготовки «Біотехнологія та біоінженерія» розпочали своє знайомство з школярами з цікавих доповідей про сучасні здобутки «науки майбутнього».

Рачук Вікторія розповіла про медичну біотехнологію та про перспективи її розвитку.
Про мікроклональне розмноження рослин та про переваги цього методу розказала школярам Свириденко Ольга.

Наступним був Ярошенко Ростислав, який розвіяв усі міфи про ГМО та продемонстрував дітям свої напрацювання. Як правильно сортувати сміття і як врятувати нашу країну від забруднення навчила потенційних студентів Магась Катерина.

Петрикаус Андрій зміг по-справжньому зацікавити усіх присутніх розповіддю про тонкощі виготовлення йогуртів та про пивоваріння.

А про біотехнологію морів та пустель та про здобутки сучасних вчених у цій науці школярам розповіла Єфанова Дарія.

Бездоганну музичну підтримку учасникам забезпечила Величко Валерія, а ведучою заходу стала Орехова Дар`я.

Та найцікавішим для учнів виявився науковий БРЕЙН-РИНГ, де вони змогли використати отримані знання з біотехнологій, математики і фізики.


Боротьба була напруженою, діти продемонстрували високий рівень знань. Та все ж перемогу здобула команда під назвою «Лейкоцити» учнів 8-11 класів, яка змогла отримати 17 балів. Усі учасники отримали солодкі нагороди.

Підсумовуючи всі здобутки учнів випускних класів школи, директор ННІ проф. Володимир Козирський вручив головну нагороду учню 11-го класу Руслану Череваню. А це сертифікат, на суму 6000 гривень, для навчання на підготовчих курсах університету!


Дякуємо адміністрації школи №243 на чолі з директором – Матвєєвою Ліною Олександрівною за підтримку даного заходу і сподіваємось на подальшу співпрацю!

Орехова Дар`я, голова студентської організації факультету захисту рослин, біотехнологій та екології
Опришко Олексій, доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook