Співпраця науковців факультету з європейськими колегами в рамках проекту «Німецько-український агрополітичний діалог (APD)» триває

14 грудня 2018 року

13 грудня в черговий раз на факультет ветеринарної медицини в рамках проекту «Німецько-український агрополітичний діалог (APD)» завітав Президент земельної служби Нижньої Саксонії з питань захисту споживачів та безпечності продуктів харчування (LAVES) Німеччини професор Еберхард Хаунхорст.
Наш колега та добрий друг приїхав з певною місією та цілями: прочитати відкриту лекцію для студентів, викладачів та практикуючих лікарів на тему «Німецький досвід у виробництві та експорті свинини» та обговорити подальшу співпрацю з науковцями факультету. 


Згідно плану лекції професор Еберхард Хаунхорст розказав про структуру та завдання Служби з питань захисту споживачів та безпечності продуктів харчування (LAVES), про поголів'я свиней, виробництво та експорт продукції свинарства, ризики, що наразі загрожують даній галузі тваринництва у світі.
Надзвичайно цікавою була інформація про профілактичні заходи, які проводить Німеччина для того щоб не допустити занесення африканської чуми свиней на територію країни; про заходи біобезпеки на підприємствах; про програму раннього розпізнавання та моніторингу АЧС у домашніх свиней.
Приємно здивував рівень підготовки LAVES до можливого спалаху АЧС: вже готові детальні плани та резервний фонд фінансування, закуплено необхідне обладнання, матеріали для будівництва огорожі навколо зони спалаху та інформаційні плакати. Також, неодноразово проводились тренування його служби на випадок занесення АЧС. Німецька педантичність та рівень підготовки просто вражає.
Після лекції професор Еберхард Хаунхорст завітав на кафедру епізоотології та організації ветеринарної справи. Завідувачем кафедри, професором Віталієм Недосєковим було організовано імпровізований круглий стіл, де розглядались різні питання, зокрема, і результати співпраці. Авторський колектив в особі викладачів кафедри та професора Хаунхорста обговорили робочі моменти у підготовці спільного видання, окреслили терміни закінчення книги.


Також учасники діалогу провели обговорення поглиблення подальшої співпраці. Було визначено поетапні напрями роботи. Один із них – це відвідування викладачами кафедри землі Нижньої Саксонії для ознайомлення із структурою та роботою Служби з питань захисту споживачів та безпечності продуктів харчування (LAVES), Ганноверського університету та інше.
 

Максим Жуковський,

 асистент кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook