Оновлення робочих місць в лабораторії електроприводу виконавчих механізмів в автоматизованих установках

5 грудня 2018 року

a24

 Відомо, що найважливішою складовою прискорення науково-технічного  прогресу  є  широке  впровадження  автоматизованих  систем  керування на основі мікропроцесорної техніки.

 Процес удосконалення підготовки майбутніх фахівців в умовах сучасної вищої освіти досить складний і обумовлений багатьма чинниками. Одним з основних є створення робочих місць із застосуванням новітнього електроустаткування. 


 

a23 Зокрема, в лабораторії електроприводу виконавчих механізмів в автоматизованих установках під керівництвом к.т.н., доцента Рамша В.Ю. виготовлено програмований стенд на базі модульних пристроїв управління Inline виробництва Phoenix Contact, розширений високовиробничими компактними пристроями ILC 130 ETH. Дані пристрої управління дозволяють використовувати контролери Inline в невеликих за розміром системах. За допомогою неспорідненої інтеграції в системі автоматизації Inline компактні модулі допускають найбільш повну адаптацію до діючих вимог. Через вмонтований Ethernet-інтерфейс можливі налаштування за допомогою ПК для автоматизації PC Worx відповідно до МЭК 61131 і, паралельно, обмін даними із серверами. Контролер серії Inline може вирішити широкий спектр задач з найрізноманітнішими потребами виробництва.

a29 Дана лабораторія обладнана сучасною комп’ютерною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням, де студенти мають можливість проводити моделювання систем керування виконавчих механізмів в автоматизованих установках та математичну обробку результатів досліджень.

 

  Потапенко М.В., к.т.н., старший викладач
кафедри енергетики і автоматики
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook