Поширюємо створення Учнівських наукових шкіл: Драбівський район Черкаської області

6 грудня 2018 року

 Колектив Національного університету біоресурсів і природокристування України під керівництвом проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші 5 грудня 2018 року провів учнівську наукову школу у Драбівському районі Черкаської області. Захід відбувся на базі Великохутірської зальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Драбівського району Черкаської області. Учнівська наукова школа була організована Національним університетом біоресурсів і природокористування України та відділом освіти Драбівської районної державної адміністрації.

 


В роботі Учнівської школи взяли участь близько 150 учнів 11-го класу з шкіл Драбівського району.


На відкритті учнівської школи був присутній голова Драбівської РДА Іван Гайдай, який привітав учасників і подякував НУБіП України, за ініціативу створення учнівської наукової школи.

 

Голова сільської ради Ніна Шинкаренко також привітала учасників і презентувала коровай.

 

Далі було підписано угоду про сівпрацю та організацію взаємовідносин між НУБіП України та відділом освіти Драбівської районної державної адміністрації в особі начальника відділу освіти Тамари Рудченко.

 

На пленарному засіданні виступив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, який виступив з доповіддю "Конкурентоспроможність України в індикаторах вимірів", а також презентував конкурентні переваги університету.

 

 Подальша робота заходу продовжувалась в секційних засіданнях. В секції Економіка, туризм та ІТ університет представили:
- Ірина Ясенова, доцент кафедри компютерних наук з темою "Інтернет речей";

 

- Ольга Файчук, ст. викладач кафедри фіскальної політики з темою "Фінансова грамотність - запорука добробуту сім'ї і економічного піднесення України";

 

- Марія Кулаєць, к.е.н., професор, заслужений економіст України, директор ННІ післядипломної освіти із темою "Зелений туризм".

 

 В роботі секції Технічні науки взяли участь:
- Генадій Голуб, доктор технічних наук, професор кафедри тракторів, автомобілів і біоенергосистем з темою «Парниковий ефект і відновлювані джерела енергії»;

 

- Андрій Несвідомін, к.т.н., ст.викладач кафедри нарисної геометрії, комп’ютерної графіки та дизайну з темою: «Сучасні комп’ютерні технології в робототехніці»;

 

- Олексій Опришко, к.т.н., доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка з темою: «Автоматизація та роботизація в біотехнічних об’єктах» - Опришко Олексій Олександрович.

 

 В роботі секції Біологія та тваринництво взяли участь:
- Олександр Цизь, кандидат с.-г. наук, доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту із темою "Технології вирощування грибів";

 

- Людмила Соломенко, к. б. н., доцент кафедри загальної екології та безпеки життєдіяльності із темою "Закон концентрування ксенобіотиків і його практичне застосування»;

 

- Руслана Уманець, кандидат с.-г. наук , доцент кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві із темою «Кролівництво".

 

 Під час роботи Учнівської наукової школи, начальником відділу якості освіти, маркетингу на профорієнтаційної роботи Дмитром Мотринчуком було проведено спілкування з учнівською молоддю, поширено інформаційні роздаткові матеріали про університетет, запрошено учнів на дні відкритих дверей.

 Колективу адміністрації району та кращим учням за результатами роботи кожної секції було презентовано сувеніри з символікою НУбіП України.

 

 Дякуємо голові Драбівської Районної державної адміністрації Івану Гайдаю, начальнику відділу освіти Драбівської РДА Тамарі Рудченко, директору Великохутірської Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Віталію Соломасі за можливіть взяти участь в роботі учнівської наукової школи.

 Начальник відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи
Дмитро Мотринчук 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook