Олена Полякова - Призер ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

29 листопада 2018 року

a9 25 листопада 2018 року в м. Тернополі відбувся ІІІ етап ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу  учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Проведення даного конкурсу сприяє піднесенню престижу української мови і літератури у молодого покоління, підвищення рівня загальної мовної культури, виховання в його учасників почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю: вшанування Великого Кобзаря.


a5 У заході взяли участь представники управління освіти і науки облдержадміністрації, інституту післядипломної педагогічної освіти. Усіх присутніх привітали: заступник начальника управління освіти і науки ОДА Ганна Зварич та директор Тернопільського   комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Олександр Петровський: «Відродження України, її духовність неможливе без вивчення спадщини Шевченка. Творчість Тараса Григоровича – є найдорогоцінніший скарб, що підтримує українців впродовж усього життя, передається з покоління в покоління. І сьогодні, у час тривожних подій, які відбуваються в країні, звертаємось до великого поета і в його віршах черпаємо силу і віру у завтрашній день. Конкурс імені Шевченка якнайкраще презентує творчість, креативність, неповторність української молоді».

a6 У конкурсі взяли участь 121 учень закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти  і 52 студента закладів вищої освіти. ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» представляли Полякова Олена та Стефінів Зоряна.

a7 Вітаємо з перемогою у ІІІ етапі ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу студентської молоді імені Тараса Шевченка студентку факультету економіки і природокористування групи Ео-41Б Полякову Олену, яка посіла призове ІІ місце, довівши, що є справжнім шанувальником творчої спадщини Тараса Шевченка. Тішить те, що інтерес до вивчення української  мови та літератури зростає, а це означає, що серед молоді все більше і більше національно свідомих особистостей, які готові утверджувати державний статус української мови, піднімати її престиж серед однолітків.

a8Ольга Шумінська

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook