Науково-практичний семінар «Сучасні зерноочисні машини Харківського заводу зерноочисного обладнання»

19 листопада 2018 року
ауд. 9, корп. 7

   19 листопада 2018 р. на кафедрі сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка відбувся науково-практичний семінар з демонстрацією роботи аеродинамічного сепаратора. Семінар проводили: технічний директор Харківського заводу зерноочисного обладнання (ХЗЗО) - Волощенко Іван Іванович та головний енергетик заводу - Фют Павло Вікторович.

   

     


     Співробітники кафедри мали можливість ознайомитися з історією заводу, отримати інформацію про продукцію вітчизняного виробника – агрегати попереднього очищення зерна, зернові сепаратори, самопересувні зерноочисні комплекси. Зернові сепаратори, це імпелерні аеродинамічні зерноочисні машини, типорозміний ряд яких за продуктивністью складає - 3, 5, 10,15,20,30,40, 50,100,150 і 200 т/год. Вони випускаються без або з циклонно-осадовими комплексами які очищають повітря і використовують його по замкнутому контуру.

     Заслуговують уваги та визнання технічні рішення використані при виробництві машин, що дали змогу досягти низького рівня витрат енергії, які в декілька разів менше за подібні аналоги. Зазначені зерноочисні машини на сьогодні визнані і працюють в багатьох країнах світу в т.ч. Канада, Італія, Греція, Німеччина, Австралія тощо. Продовженням теоретичної частини відбулася демонстрація роботи аеродинамічного сепаратора ІСМ-5, який виробники надали кафедрі в якості благодійної допомоги.

  

  

  

  

  

   

     При очищенні різних зернових культур, співробітники кафедри були переконані у високих якісних показниках роботи сепаратора.
Колектив кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка щиро вдячний доповідачам, а також директору Харківського заводу зерноочисного обладнання Кострубяк Олені Іванівній за надану можливість використовувати у навчальному процесі сучасні зерноочисні машини світового рівня.

 

         Волянський М.С.  - доцент кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook