Відбулося чергове практичне заняття гуртківців кафедри хірургії

22 листопада 2018, 9:20

В черговий раз студенти 4 курсу відвідали гурток кафедри хірургії по напрямку «Ветеринарна ортопедія» з відпрацюванням базових технічних навичок виконання оперативного втручання. Перед початком роботи студенти детально вивчали будову черезкісткового фіксатора, який складається з фіксуючих стрижнів, трьох або чотирьох кілець і перехрещених спиць, які компонуються завчасно, коли вивчений характер розташування кісткових уламків на рентгенограмі. Правильна установка апарату, в якому використовуються різні типи спиць, є складним завданням для травматолога, оскільки при проведенні операції потрібно математична точність рухів, розуміння конструкції пристрою, вміння приймати оперативні рішення по ходу операції.

Остеосинтез з використанням направляючого апарату дозволяє надійно зафіксувати кісткові відламки, зберігши при цьому фізіологічну рухливість суглобової зв’язки в травмованій ділянці, що створює сприятливі умови для регенерації кістково-хрящової тканини. Черезкістковий остеосинтез показаний при складних переломах великогомілкової кістки, відкритих і ротаційних переломах кісток.

Травматичні ушкодження було змодельовано на скелеті собаки і детально розглянуто методи застосування черезкісткового фіксатора на грудні і тазові кінцівки.

 Р. Білошицький

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook