Участь кафедри фінансів у Київському податковому форумі

21 листопада 2018 року

      Головне управління ДФС у м. Києві за сприяння Київської міської державної адміністрації в рамках формування податкової культури у місті Києві вперше провели «Київський податковий форум», який об’єднав податківців, бізнес та науковців. Викладачі кафедри фінансів Скрипник Галина та Тітенко Зоя прийняли активну участь в обговоренні ключових питань, що виникали в ході жвавої дискусії.

   

Відкрили форум Надія Южаніна народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, яка наголосила на колосальних змінах в законодавстві, які спростили спілкування платників податків та державних службовців
Голова управління ДФС у м.Києві Людмила Демчинка відітила, що платники податків відкриті до нових технологій, готові швидко переходити до нових податкових серверів. В звязку з цим, податківці вважають реальним за два роки перейти до надання податкових послуг і сплати податків у он-лайн режимі. «Мета реформи фіскальної служби в Україні – диджиталізація 100% податкових сервісів» зазначила Людмила Дмитрівна.
 
   
         
Київський міський голова Віталій Кличко привітав учасників форуму та відмітив, що лише завдяки збільшенню сплати податків у м.Києві можливе покращення інфраструктури міста.
 
Робота форуму продовжилася на окремих панельних дискусіях «Кияни та податки» та «Трансфертне ціноутворення в умовах сьогодення». Зокрема на панельній дискусії «Кияни та податки» обговорювалися новації в оподаткуванні землі та майна, питання адміністрування місцевих податків, декларування доходів та питання оподаткування доходів від здавання в оренду майна. Головними спікерами були Володими Варгіч заступник начальника Головного управління ДФС у м.Києві, Володимир Репін директор Департаменту фінансів виконавчого органу Київської міської ради, Петер Мадлер експерт Німецького товариства міжнародного спідробітництва та Маркус Дрост доцент Федеральної фінансової академії Федеральної Республіки Німеччини.
 
   
На завершення форуму всі присутні змогли особисто поспілкуватися з представниками Державної фіскальної служби та отримати відповіді на питання, що виникли вході дискусії.
С.Онишко,

доцент кафедри фінансів 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook