APTIS: оцінюємо рівень володіння англійською мовою

19 листопада 2018 року

     15 листопада 2018 року було проведено науково-практичний семінар «APTIS – Assess English Skills», що його організувала кафедра англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету спільно з навчально-практичним центром «Джерело», офіційним представником Британської Ради (British Council) в Україні. Виконувач обов’язків завідувача кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей, кандидат філологічних наук Інна Грабовська і старший викладач, тренер, директор НПЦ «Джерело» Інна Кулікова розповіли про Aptis – інноваційний інструмент оцінювання рівня володіння англійською мовою в міжнародному контексті, розроблений Британською Радою (British Council). Екзамен входить до переліку рекомендованих Міністерством освіти і науки України міжнародних тестувань для підтвердження іншомовної кваліфікації з метою отримання вчених звань доцента та професора. Aptis – це ефективна, гнучка та точна система оперативної діагностики мовних та мовленнєвих компетенцій.

     Інна Вікторівна Грабовська деталізувала структуру міжнародного екзамену та надала поради щодо успішного складання Aptis. Тестування з граматики та лексики є обов’язковим, після чого користувачі відповідно до своїх індивідуальних потреб обирають, який набір мовленнєвих навичок потрібно перевірити: говоріння, письмо, читання, слухання. Тестування розпочинається з виконання протягом певного часового ліміту простих завдань, які згодом стають більш складними. Кожен розділ міжнародного іспиту оцінюється за шкалою Загальноєвропейських Рекомендацій мовної освіти (A1-C).

     Інна Анатоліївна Кулікова зазначила, що процедура тестування передбачає можливість використання електронного формату, який дозволяє пройти тестування на робочому місці у зручний час, використовуючи персональний комп’ютер. Британська Рада (British Council) може організувати та адмініструвати процес складання іспиту на території замовника, забезпечуючи комфортні умови складання тестування в знайомому аплікантові середовищі. Комп’ютерна версія іспиту дозволяє швидко отримати результати (у середньому протягом семи днів), тому цей різновид міжнародного тестування з англійської мови розглядають як оптимальний інструмент контролю якості мовної освіти у вищій школі.

     Сподіваємося на подальшу плідну та успішну співпрацю і висловлюємо вдячність директору НПЦ «Джерело» Інні Куліковій.

І. В. Грабовська,
в. о. завідувача кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook