День працівника сільського господарства України традиційно відзначили у стінах НУБіП
День працівника сільського господарства України традиційно відзначили у стінах НУБіП
15 листопада 2018 року
НУБіП України
Вже традиційно керівництво Київської обласної державної адміністрації для привітання хліборобів Київщини з Днем працівника сільського господарства обирає Національний університет біоресурсів і природокористування України. Сьогодні в актовій залі третього корпусу зібралися делегації всіх районів столичної області.
Вітаючи з професійним святом, голова Київської облдержадміністрації Олександр Терещукпідкреслив: область і Україна – аграрні, і від того, які фахівці та як ефективно у цій сфері працюватимуть, залежатиме майбутнє держави. Він коротко торкнувся проблем, які зараз існують у аграріїв, запевнив, що порядок і законність будуть на стороні людей, які працюють на землі. І закликав селян: давайте працювати разом, і ваш голос владою буде почутий.
Цьогоріч Київщина зібрала дуже великий урожай, вітаючи хліборобів, зазначив заступникміністра аграрної політики і продовольства Віктор Шеремета. Він наголосив на позитивних змінах щодо державної підтримки сільськогосподарських виробників: уряд вже вживає відповідних заходів. Сьогодні потрібно зберегти кадри, які працюють на селі.
На правах господаря гостей університету привітав ректор Станіслав Ніколаєнко. У нас з Київщиною – тісні зв’язки, зазначив він: ледь не третина студентів вишу – саме із столичної області. Багато наших випускників, присутніх сьогодні у залі, очолюють потужні господарства, які, власне, і забезпечують високі показники галузі. Співпрацю з керівництвом і виробничниками області НУБіП продовжуватиме і надалі. Як і поєднувати якісне навчання з потребами сільськогосподарського виробництва, науковими дослідженнями та інноваціями.
Хліборобів також вітали перший віце-президент НАН України Михайло Гладій, керівниккомбінату «Тепличний» Герой України Володимир Чернишенко, заступник голови Київської облдержадміністрації Іван Турчак.
А родзинкою вечора став концерт за участю аматорських колективів і виконавців університету.