МОЛОДІ ВЧЕНІ УНІВЕРСИТЕТУ ВІДЗНАЧИЛИ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ НАУКИ

14 листопада 2018 року

10 листопада випала чудова нагода знову нагадати нам усім, що досягненням, які повсюдно роблять життя комфортнішим і безпечнішим, наша цивілізація зобов’язана розумним та працелюбним, найкращим своїм представникам, завдяки яким тільки й можливий поступ – технологічний, економічний, культурний.
Традиційно у цей день проводяться спеціальні заходи, які мають на меті широке поширення знань про ті чи інші наукові напрямки і технології, а також усвідомлення громадськістю користі науки та її роль для мирного та сталого розвитку людства.
Сьогодні у стінах навчального корпусу №12 Національного університету біоресурсів і природокористування України вже втретє відбувся захід в межах осіннього циклу «Дні науки» – науково-популярної акції, що проводиться у наукових закладах України з 2013 року за ініціативи команди “Моя наука”. З тих пір “Дні науки” відбувалися у багатьох установах Києва, Львова, Харкова, Одеси, Житомира та Івано-Франківська. Основними організаторами "Днів науки" є представники Громадської організації "Наукова унія" та проекту "Моя наука".


Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку покликаний нагадувати міжнародній спільноті про необхідність використання науково-технічних досягнень в інтересах миру та розвитку на благо людської цивілізації, а також сприяти популяризації ролі науки в якості інструменту, який знаходиться на службі суспільства.
Національний університет біоресурсів і природокористування України вже традиційно взяв участь у цьому заході на базі факультету ветеринарної медицини, факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК і факультету захисту рослин, біотехнологій та екології та за підтримки і сприяння керівництва цих факультетів і Спілки молодих вчених університету.
Відвідувачів було напрочуд багато, що і не дивно: була підготовлена насичена програма, відкрито для вільного відвідування музеї, які зазвичай доступні лише студентам і науковим співробітникам.
Надзвичайно насиченою та без перебільшення незабутньою була екскурсійна програма заходу.
Зокрема, музей анатомії, який налічує більше 1000 екземплярів та надзвичайно оригінально оформлений. Частина препаратів виготовлена за допомогою полімерного бальзамування – нової методики виготовлення анатомічних препаратів. Гостям факультету екскурсію музеєм проводили завідувач кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад В.Г. Касьяненка Олег Мельник і сам автор багатьох експонатів музею – асистент Олексій Мельник.


У програмі заходу також був огляд ННВ клінічного центру «Ветмедсервіс», що є клінікою і домівкою для різних видів тварин. Про особливості діяльності цих структур, роботу з тваринами розповідав керівник цього центру – доцент В’ячеслав Соломон.


Учасники заходу також відвідали музей кафедри паразитології та тропічної ветеринарії. Паразитарні хвороби широко поширені у світі та завдають значних економічних збитків тваринництву, окремі збудники викликають небезпечні для людини хвороби (ехінококоз, трихінельоз, токсоплазмоз, лейшманіоз, гіардіоз тощо). Багато кровосисних комах та кліщів переносять збудників небезпечних, часом смертельних, інфекційних та інвазійних хвороб тварин і людини. Велика колекція препаратів дозволила унаочнити ці небезпеки. Екскурсію стежками кафедри проводила аспірантка кафедри – Ольга Бойко. А також відвідувачі дізналися, як уберегти від цих хвороб себе і домашніх улюбленців.

Окрім того, відвідувачі мали змогу дізнатися більше про рептилій – змій, хамелеонів, екзотичних павуків. Секретами догляду за ними ділилась студентка факультету ветеринарної медицини – Анастасія Черненко.

Що і казати, надзвичайно насичений «День науки» відбувся цієї суботи в нашому університеті.

Марина Галат,
Катерина Шаванова,
Ельвіна Старкова


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook