Німецькі науковці діляться результатами досліджень

5 листопада 2018 року

     На запрошення кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського та за сприяння проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» (APD) 23 жовтня 2018 р. консультант з податкових питань (Сільськогосподарська служба ведення фінансового обліку) Др. Марсель Гердс прочитав лекцію студентам факультету аграрного менеджменту на тему: «Кооперація в німецькому сільському господарстві – внесок до розвитку сільської місцевості».

     Доповідач ознайомив з особливостями створення і функціонування кооперативів в Німеччині, їх різновидами. Підкреслив, що в сільському господарстві кооперативи зарекомендували себе як конкурентоздатна правова форма в порівнянні з іншими юридичними особами. Розкрив особливості прийняття рішень та контролю в середині кооперативів. Др. Марсель Гердс наголосив, що обов'язковим завданням кооперативів є сприяння отриманню прибутку та покращенню економічної ситуації їхніх членів (або їхнім соціальним та культурним інтересам), а також навів переваги та недоліки в діяльності кооперативів.

     По закінченню доповіді відбулася цікава жвава дискусія, в якій взяли участь студенти і викладачі кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського. Результатами досліджень щодо функціонування кооперативів в Україні поділився також завідувач кафедри Василь Горьовий.

     Дякуємо за чудовий переклад лекції Марії Ярошко - експерту з питань аграрної політики Німецько-українського агрополітичного діалогу (APD) при Інституті економічних досліджень та політичних консультацій, здобувачу кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського.

Аліна Троян, доцент кафедри
менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook