Зустріч дирекції ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження та аспірантів

31 жовтня 2018 року

За ініціативи дирекції ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження, а також за участі завідувачів кафедр 31 жовтня для аспірантів ННІ була проведена зустріч настановчо-інформативного характеру.

У першу чергу цей захід був націлений на допомогу аспірантам, які цього року тільки розпочали свої наукові пошуки. Час біжить невпинно і інколи навіть чотири роки може бути недостатньо для написання та захисту кандидатської дисертації. Саме тому молодий науковець вже на початку свого шляху повинен чітко сформувати свої цілі, скласти детальний план дій та добре орієнтуватися у всіх особливостях не тільки здійснення досліджень але і їх представлення. З метою допомогти аспірантам як найшвидше інтегруватися у наукове середовище заступник директора ННІ ЕАЕ з наукової роботи професор Заблодський Микола Миколайович підготував дуже цікаву та змістовну доповідь, наголосивши у ній на найбільш поширених проблемах та помилках з якими стикаються аспіранти.

 

Присутні отримали поради як краще опрацьовувати наукову літературу і на що звертати увагу у першу чергу, коли аналізуєш дослідження науковців тієї сфери, у якій плануєш працювати ти, як описувати свої дослідження та обрати гідний журнал для публікації їх результатів. Також Микола Миколайович закликав аспірантів не боятись публічних виступів, активно брати участь у наукових конференціях, почати хоча б з тих, які проводяться на базі нашого університету і далі розвиватися відвідуючи заходи в інших вишах та прагнути досягти рівня достатнього для міжнародних закордонних конференцій.

Аспірантам, які так би мовити «виходять на фінішну пряму» було звернуто увагу на оформлення їхніх кандидатських дисертацій, необхідність правильної подачі посилань та цитувань та на особливість проходження процесу перевірки роботи на плагіат.

Після прослуханої доповіді, молоді науковці змогли задати питання з вирішенням яких у них на даний момент виникають труднощі. Також до дискусії долучилися завідувачі кафедр, які також звернули увагу аспірантів на необхідності активно працювати, завжди бути у діалозі зі своєю кафедру та побажали успіхів на науковій ниві.

Вікторія Ликтей,

асистент кафедри електротехніки,
електромеханіки та електротехнологій

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook